Emma Ångström: En underbar död

Julialla on aviomies Henrik ja kolme pientä lasta. Elämä on ihanaa, sillä perhe on muuttanut unelmiensa taloon maalle, ja kaikki tuntuu olevan täydellistä. Paitsi että toimittajana työskentelevällä Julialla on salasuhde kollegansa Martinin kanssa.

Eräänä iltana Julia lähtee muka kuntosalille, mutta meneekin tapansa mukaan Martinia tapaamaan. Hän palaa kotiin yömyöhään ja käy nukkumaan miehensä viereen. Aamulla kun Julia herää, on Henrik kadonnut. Julia on näreissään, koska miehen oli tarkoitus viedä lapset hoitoon. Päivän mittaan Julia yrittää saada Henrikiin yhteyden, mutta tämä ei vastaa puhelimeen. Kun Julia viimein soittaa Henrikin työpaikalle, käy ilmi että lääkärinä työskentelevä mies ei ole ilmaantunut töihin koko päivänä.

Julia ottaa huolestuneena yhteyttä poliisiin, ja Henrikin etsinnät aloitetaan. Tapaus on kuitenkin täysi mysteeri, sillä miehestä ei ole mitään havaintoja tai vihjeitä.

Aikansa tuskailtuaan Julia päättää toimia kuin toimittaja ja alkaa penkoa miehensä asioita selvittääkseen mitä oikein on tapahtunut. Vähitellen Henrikistä alkaakin paljastua asioita, joista Julialla ei ole ollut aavistustakaan. Kuka hänen miehensä oikeastaan on ja perustuuko koko avioliitto ja yhteinen elämä valheeseen?

Mitä syvemmälle Julia pääsee Henrikin salaisuuksiin sitä pelottavammalta kaikki alkaa näyttää. Lopulta Julia tajuaa olevansa lasten kanssa todellisessa hengenvaarassa.

[Stockholm: Piratförlaget, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *