Felicia Welander: Bara idag

Felicia Welanderin ensimmäinen kirja Kanske imorgon kertoi kahden erilaisen naisen, Evan ja Monikan ystävystymisestä. Tässä toisessa kirjassa jatkuu Evan tarina Monikan kuoltua.

Eva matkustaa miehensä Patrikin ja nelivuotiaan poikansa Williamin kanssa viikoksi rantalomalle Mallorcalle. Loman aluksi kaikki näyttää sujuvan odotetusti, mutta pian alkaa pinnan alla poreilla, ja perheen elämän kuviot menevät täysin uusiksi. Eva alkaa toteuttaa Monikan kesken jäänyttä ”bucket listaa”, asioita jotka pitää elämän aikana ehtiä tehdä ja kokea. Samalla Eva astuu pois omalta mukavuusalueeltaan ja alkaa kyseenalaistaa elämänsä merkityksen ja tulevaisuuden suunnan.

Welanderilla on ihailtava kyky kuvailla henkilöhahmojensa tunteita ja ajatuksia niin, että tarina vie mukanaan ja vakuuttaa aitoudellaan. Kirjailija onnistuu loistavasti myös miljöön ja tunnelman luomisessa, ja kirjan lukeminen jättääkin mieleen muistoja kuin mikä tahansa todellinen lomamatka. Bara idag on hieno pieni kertomus suurista asioista.

[Stockholm: Bladh by Bladh, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *