Felicia Welander: Nästan för alltid

Eva on palannut kotiin pitkittyneeltä Espanjan-matkaltaan. Patrikin kanssa on tullut ero, ja hän asuu nyt kaksin 5-vuotiaan Williamin kanssa. Elämä tuntuu tyhjältä ja tulevaisuus epävarmalta. Eva suree yhä kuollutta ystäväänsä Monikaa, ja kun William joutuu päiväkodissa selkkaukseen, päättää Eva aloittaa pidennetyn kesäloman pojan kanssa. Juhannus on lähestymässä, ja kaksikko suuntaa maaseudulle Monikan miesystävän Erikin luokse.

Myöskään Erik ei ole vielä toipunut Monikan kuolemasta, joten juhannustunnelma ei oikein ota noustakseen. Eva tuntee kyllä jonkinlaista vetoa Erikin suuntaan, mutta pitää tunteensa kurissa, koska hän haluaa olla lojaali Monikaa kohtaan. Yllättäen Eva saa yhteydenoton Myrnalta, jonka tapasi Espanjassa. Myrna haluaa tavata, ja Eva kutsuu myös tämän juhannuskekkereihin.

Kun Myrna saapuu paikalle, käy nopeasti selväksi, että mikä Espanjassa tuntui jännittävältä ja rohkealta, ei välttämättä toimi kotona Ruotsissa. Myrna ei jaksa Williamia, vaan haluaisi viettää aikaa kahden Evan kanssa. Erik yrittää olla kohtelias isäntä, mutta Myrna kohtelee häntäkin tylysti. Myrnaa ei juuri perinteinen juhannuksenvietto kiinnosta ja häipyykin paikalta parempia bileitä etsimään.

Tilanne rauhoittuu vasta juhannuspäivänä, kun Myrna lähtee vähin äänin takaisin Tukholmaan. Eva ja Erik jäävät kaksin setvimään ajatuksiaan, kun Williamkin matkustaa Patrikin luo.

Kirjan lopussa hypätään ajassa lähes vuosi eteenpäin jolloin asiat ovat selkiytyneet ja elämä löytänyt oikean uomansa.

[Stockholm: Bladh by Bladh, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *