Frida Moisto: Drakar lyfter i motvind

Kulmikas poliisi Lisa Engström on jälleen työn touhussa. Meno on onneksi hieman rauhoittunut edellisestä kerrasta, joten toimintaan on tullut uskottavuutta ja järkeä.

Tapahtumapaikkana on tuttuun tapaan Jönköping, jossa paikallinen julkkis ja kiekkotähti Johan Lundblad joutuu väkivaltarikoksen uhriksi. Mies puukotetaan kuoliaaksi yökerhoillan päätteeksi. Lisa Engström ja Sten Johansson käynnistävät tapauksen tutkimukset.

Yksityiselämän puolella Lisalla on meneillään orastava parisuhde ensihoitaja Jonasin kanssa. Jonas on kaikin puolin kelvollinen poikaystävä, mutta Lisan epätasainen luonne takaa, että tie onnelliseen yhteiseloon on kaikkea muuta kuin suoraviivainen.

Johanin murhan tutkinta osoittautuu erityisen hankalaksi, sillä uhrin setä on Lisan ja Stenin kollega Leif Blomqvist, jolla on kana kynittävänä Lisan kanssa. Leif vetää omaa tutkintalinjaansa löytääkseen Lisan menneisyydestä jotain, jota voisi käyttää naista vastaan. Hänen onnistuukin saada vihiä Lisan salaisuuksista, mutta joutuu pian toteamaan, että olisi pitänyt jättää urkinta väliin. Lopulta ilkeämielinen Leif joutuu todella pahaan paikkaan.

Sillä välin Johanin murhan selvittely etenee nihkeästi. Hänen äitinsä, menestyvä ja vihattukin bisnesnainen Katarina Lundblad tuntuu oudon välttelevältä ja viileältä. Myös Johanin ystävä Alice käyttäytyy oudosti. Lisa ja Sten joutuvat tekemään täyden päivätyön selvittääkseen Johanin lähipiirin keskinäisiä suhteita ja motiiveja.

Juttu saa vielä uuden käänteen, kun eräs epäillyistä otetaan julmasti hengiltä. Lopulta tapausten ratkaisua joudutaan hakemaan Johanin lapsuudesta saakka, ja Katarinalla onkin paljon selittämistä toimintansa ja kasvatusperiaatteidensa tiimoilta.

[Malmö: Bokfabriken, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *