Frida Moisto: Märkt

Neljännen Lisa Engström -dekkarin alussa päähenkilö on suljetulla osastolla psyykkisessä hoidossa, johon hänet passitettiin sarjan edellisen kirjan lopuksi murhasta epäiltynä. Vaikuttaa vahvasti siltä, että Lisan rakastama poliisin työ on hänen osaltaan ohi.

Hyökättyään väkivaltaisesti hoitajan kimppuun, pääsee Frida pakenemaan laitoksesta yhdessä Carolinan kanssa. Lisalla ei kuitenkaan ole paikkaa minne mennä, joten hän päätyy Carolinan ja tämän veljen Karlin luo syrjäiselle maatilalle.

Elämä maaseudun rauhassa on salaperäistä, sillä talossa asuu useita nuoria naisia, joista kukaan ei oikein halua jutella Lisan kanssa. Paljastuu myös, että Lisalla on meneillään salainen operaation, hän yrittää jäljittää kollegansa Harry Rotin tytärtä Elsaa. Pelkona on, että Elsa on joutunut ihmiskauppan harjoittajien saaliiksi.

Samoihin aikoihin löytyy tyttö, Stella Isaksson, tapettuna Huskvarnasta. Tapausta alkavat selvittää Lisan kollegat Bobbo, Kristin, Sven ja pomo Sten Johansson.

Märkt on ahdistava tarina hyväksikäytöstä ja ihmisten julmuudesta. Sarjan päähenkilö Lisa Engström on profiloitunut hankalana ja omapäisenä, jopa hieman epämiellyttävänä, mutta tehokkaana poliisina. Tässä kirjassa hän saa lisää inhimillisyyttä ja pehmeyttä luonteeseensa, vaikka joutuukin taas kokemaan hirveitä asioita.

[Malmö: Bokfabriken, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *