Frida Moisto: Napalm

Napalm jatkaa sarjan edellisen kirjan tarinaa. Poliisi Lisa Engström on joutunut kasvokkain hämärän menneisyytensä kanssa. Häntä pidetään vasten tahtoaan vankina rikollisjengin luona. Jengin pomo on Lisan vanha poikaystävä Sigge, johon hän edelleen tuntee vetoa, vaikka seurusteleekin sairaanhoitaja Jonaksen kanssa.

Myös Lisan kollega Leif Blomqvist on joutunut samojen filunkimiesten kynsiin kaivellessaan Lisan taustoja.

Saman aikaisesti Jönköpingin poliisilaitoksella ollaan kiireisiä, kun paikallinen sairaala joutuu pommiuhkauksen kohteeksi. Henkilökuntaa ja potilaita aletaan evakuoida, kun lääkäreiden lepohuoneesta löytyy epäilyttävä kassi. Ortopedipäivystäjä Anna Jansson yrittää tavoittaa takapäivystäjä Rickard Dahlia, joka ei kuitenkaan vastaa puhelimeen, sillä hän nukkuu kotonaan humalassa. Rickardin elämänhallinta on luisumassa käsistä, sillä hänellä on paljon suurempiakin ongelmia, jotka lopulta uhkaavat myös perheen hyvinvointia.

Pommiuhka väistyy ja sairaalan elämä palailee normaaliksi. Parin päivän päästä Anna vastaa traumahälytykseen ja pyytää Rickardin avukseen. Sairaalaan on tulossa nainen, jonka molemmat kädet on hakattu irti. Lääkärit eivät kuitenkaan pysty pelastamaan oudon pahoinpitelyn uhria, vaan tämä kuolee.

Poliisit Sten Johansson, Tobias ”Bobbo” Borg, Harry Rot ja Kristin alkavat pommiuhan ohella tutkia naisen tapausta. He löytävätkin viitteitä, että keissit ovat jollain tapaa yhteydessä toisiinsa.

Kun ruumita alkaa ilmaantua lisää, tarvittaisiin Lisan ja Leifin työpanosta, mutta heidän olinpaikastaan ei ole mitään tietoa. Viimein Lisa saa lähetettyä hätäviestin kollegoilleen, jotka käynnistävät pelastusoperaation.

Lisa on henkilö, josta ei ole helppo pitää. Hän on kova ja arvaamaton, eikä aina kovin uskottava väkivaltaisessa käytöksessään. Tarinassa on kuitenkin totuttuun tapaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita, jotka kyllä viihdyttävät astetta rankempien rikostarinoiden ystäviä.

[Malmö: Bokfabriken, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *