Frida Moisto: Som nitroglycerin

Tämä Jönköpingiin sijoittuva dekkari on sairaanhoitajana työskentelevän Frida Moiston ensimmäinen kirja. Päähenkilönä on poliisi Lisa Engström, joka on kirjan nimen mukaisesti kuin nitroglyseriini; vaarallinen ja helposti räjähtävä. On tosin melko erikoista, että näinkin tasapainoton ja arvaamaton ihminen voi toimia poliisina, mutta ehkäpä Lisan tehokkuus ja tuloksellisuus korvaavat luonteenvikaisuuden.

Tarina saa alkunsa, kun lakimies Niklas Bromander löytyy autostaan kuolleena. Kuolinsyyksi paljastuu anafylaktinen sokki, jonka on aiheuttanut pähkinälle altistuminen. Murhatapausta ryhtyy selvittelemään Lisa yhdessä työparinsa Sten Johanssonin ja muiden kollegoidensa kanssa.

Bromanderin perheessä tapahtuu muutakin ikävää, sillä teini-ikäinen tytär Hanna on kateissa. Epäillään että hänet on siepattu. Niklas Bromanderin vaimon Isabellen osuutta asioihin tutkitaan, samoin Hannan biologisen äidin Jacquelinen mahdollista roolia. Vai löytyykö rikoksen motiivi Niklaksen työympyröistä; hän oli tunnettu asianajaja, joka oli erikoistunut seksuaalirikoksista syytettyjen miesten puolustamiseen.

Kirjassa on tekstiä parinkin tarinan verran, ja reilu lyhentäminen ja rönsyjen poistaminen olisi terävöittänyt juonta huomattavasti, sillä kirjan idea on hyvä ja ajankohtainen.

[Jönköping: Frida Moisto, 2018]

Tämän omakustanteinen kirja ilmestyi uudelleen 2019 kustantajana Bokfabriken.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *