Gabriella Ullberg Westin: Ett enda andetag

Janna Weissman joutuu koiranulkoilutusreissulla päällekarkauksen uhriksi ja loukkaantuu lievästi. Tekijät, kaksi miestä, pääsevät pakoon. Poliisi reagoi kuitenkin nopeasti kollegaansa kohdistuneeseen tekoon ja toinen miehistä jää pian kiinni. Johan Rokka kuulustelee 17-vuotiasta epäiltyä, joka kuitenkin on kovin vastahakoinen ja ärsyttävä, eikä paljasta mitään motiivista tai rikoskumppanistaan.

Jannan elämä on muutenkin raiteiltaan, sillä Johan Rokkaan kohdistuvat haaveilut saavat kolauksen, kun hän saa tietää Johanin seurustelevan sensuellin Elinan kanssa. Elina on entinen sairaanhoitaja ja nykyinen joogaopettaja, joka intensiivisyydellään ja henkisyydellään saa Johanin täysin pauloihinsa.

Kun Janna joutuu vielä toisenkin vakavan attentaatin kohteeksi, saa hän tukea ja myötätuntoa vanhalta bestikseltään Katarzynalta. Tosin Katarzynan käytös saa Jannan epäilemään, että ystävällä on omiakin ongelmia. Janna yrittää selvittää, onko Katarzyna kenties parisuhdeväkivallan uhri, mutta tämä ei halua puhua asiasta.

Sitten Hudiksvallin sairaalaan hakeutuu pahoinpidelty nainen. Hän ei suostu kertomaan henkilötietojaan eikä taustojaan. Kun naisen tila yllättäen hoidosta huolimatta heikkenee, pelkää sairaanhoitaja Siv katastrofin olevan puhkeamassa: hän havaitsee naisella isorokon oireita.

Kauhukseen Janna saa pian huomata, että uhkaavaan epidemiaan on syynä virus, jonka lähtöpiste on kovin lähellä häntä itseään.

Hieman haparoivan alun on Gabriella Ullbergin Johan Rokka -sarja kehittynyt vakuuttavalla tavalla. Ett enda andetag on näppärä, ajankohtainen ja jännittävä kertomus, jossa tarina pitää otteessaan ja tutut henkilöhahmot kuvataan uskottavina ja mielenkiintoisina.

[Stockholm: HarperCollins, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *