Gabriella Ullberg Westin: Fixaren

Gabriella Ullberg Westinin poliisi Johan Rokasta kertova sarja paranee kirja kirjalta. Tämä uusin lähentelee jo parasta ruotsalaista dekkaritasoa.

Tarina alkaa, kun elokuvista palaavat ystävykset joutuvat ampumisen kohteeksi. Sebastian Svärd kuolee, mutta Lenita Käll selviytyy hyökkäyksestä. Hän ei kuitenkaan ole kovin halukas puhumaan poliisille tapahtumista.

Hyvässä kasvussa oleva yritys Biotech Iris tekee suurta satsausta yhtiön tulevaisuuteen. Tarkoituksen on suunnata Aasian markkinoille ja esitellä uudenlainen ja paranneltu ihmisen yksilölliseen silmän värikalvoon perustuva tunnistusjärjestelmä.

Biotech Irisin johtaja lähettää Louise Höjerin esittelemään uutta tuotetta Shanghaihin. Louise ei kuitenkaan koskaan saavu aasialaisten asiakkaiden luo, ja poliisi aloittaa etsinnät hänen löytämisekseen. Louisen mies Frank on Johan Rokan serkku, ja Johan on heidän 5-vuotiaan tyttärensä Siljen kummi. Rokka vaatii saada osallistua jutun tutkintaan esimiehen vastustuksesta huolimatta.

Johan Rokka ja rikosteknikko Janna Weissman ryhtyvät penkomaan Biotech Irisin asioita ja löytävät myös yhteyden Lenitan ja firman välillä. Pian tapaus saa karmaisevan käänteen, kun Johania aletaan kiristää Siljen seksuaalista hyväksikäytöstä. Kun lapsi ei enää ilmesty päiväkotiin, pelkäävät Rokka ja Janna tämän olevan todellisessa hengenvaarassa,

Gabriella Ullberg Westin on kehittynyt kiinnostavaksi tarinankertojaksi, jolta sujuu jännittävän tunnelman luominen. Myös tapahtumien ympäristönä käytetty bisnesmaailma tuntuu uskottavalta. Fixaren on ilmestynyt myös suomeksi nimellä Pahan asiamies (suom. Pirjo Lintuniemi).

[Stockholm: HarperCollins Nordic, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *