Gabriella Ullberg Westin: Mörkret under ytan

Hudiksvall-sarjan kahdeksannessa osassa selvitellään poliisipäällikkö Carl Linderothin katoamista. Asia on Johan Rokalle erittäin henkilökohtainen, sillä Carl ei ole hänelle pelkkä esimies ja kollega, vaan myös isähahmo ja esikuva. Etsinnät päättyvät kuitenkin murheellisissa merkeissä, sillä Carl löydetään tapettuna maastosta, ja sieppaustapaus muuttuu murhatutkimukseksi.

Springpojken-kirjassa tavattu nuori Eddie on päässyt Johanin avustuksella irti rikollisista kuvioista ja kiinni normaalimpaan elämään. Eddie passitettiin nuorisokotiin Gotlantiin, josta hän nyt on palannut takaisin Hudiksvalliin ja saanut työpaikan veneitä valmistavasta Hudik Navy -firmasta. Pian Eddie osoittaakin asiakaspalveluhenkisyyttä niin, että hän ylenee myyntipuolelle kollega Gustavin harmiksi.

Kun Johan tutkii Carlilta kesken jääneitä asioita, löytää hän yhteyksiä juuri Hudik Navyyn. Carl on epäillyt filunkipeliä venefirman sisällä, ja Johan päättää käyttää Eddietä hyväkseen hankkiakseen tietoa HN:n bisneksistä.

Johanin ja Janna Weissmanin suhde on edennyt pisteeseen, jossa Janna on raskaana. Johan oli innoissaan tulevasta lapsesta, Jonna ei aluksi niinkään. Nyt osat ovat vaihtuneet, sillä Johanin on vaikea sopeutua ajatukseen isyydestä. Jannalla puolestaan on tilanne hallinnassa ja hän suunnittelee elämää kaksosten kanssa. Tulevat vanhemmat eivät edelleenkään asu yhdessä. Lisäksi suhdetta hiertää pariskunnan erilaiset taustat, Jannalla on rikkaat vanhemmat ja rahaa käytössä, kun taas Johan elää poliisin palkallaan. Jannalla tosin on muuta taakkaa kannettavanaan ja salaisuuksia suojeltavanaan.

Tarina etenee sutjakkaasti tuttujen hahmojen mukana. Jännitystä ja vauhdikkaita juonenkäänteitä riittää totuttuun tapaan.

[Stockholm: HarperCollins, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *