Gabriella Ullberg Westin: När vi faller

Bitcoin-firman toinen perustaja ja omistaja Jens Hult löydetään kuolleena ja Hudiksvallin poliisin Johan Rokka ja rikosteknikko Janna Weissman, joka on myös Johanin nykyinen tyttöystävä, alkavat työhön rikosta selvittämään.

Menestyksen takaa alkaa paljastua karumpi totuus, kun Hultin lähipiiriä ja elämää aletaan tarkastella lähemmin. Vaimo Cecilia on luopunut omasta elämästään Jensin menestyksen hyväksi ja katkeruus alkaa nousta pintaan. Lapset Milla ja Wilmer ovat oman onnensa nojassa. Teini-ikäinen Milla elää vaarallisesti, ja alla kouluikäinen yksinäinen Wilmer kulkee likaisissa vaatteissa lähes unohdettuna.

Kirvesmies Henry Frisk on remontoimassa Hultien taloa. Hän on ankarassa rahapulassa ja huollettava teinipoika Dexter vaatii mopoa ja uutta kännykkää. Henry saa epäilyttävän tarjouksen, jossa hänen tulisi tuntuvaa korvausta vastaan hankkia käsiinsä muistikortti Hultin talon tallelokerosta.

Johanin ja Jannan välejä kiristää kiista lasten hankkimisesta. Johan haluaisi jälkikasvua, mutta Janna ehdottomasti ei. Tilannetta ei helpota uusi kollega, joka tuntuu sekaantuvan pariskunnan asioihin ja muutenkin tuppautuvan liian lähelle.

Dekkarijuonessa nousee esille eriarvoisuus, kun Hultien rikkaus ja Friskien köyhyys kohtaavat. Milla ja Dexter ystävystyvät, eikä Henry voi vastustaa helpon rahan houkutusta, joka lopulta johtaa hänet pahaan tilanteeseen. Toisena teemana on äitiys. Cecilia on hukassa lastensa suhteen, toisaalla Janna joutuu pohtimaan omaa suhtautumistaan lapsiin ja perheeseen.

[Stockholm: HarperCollins, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *