Gabriella Ullberg Westin: Slaktaren

Hirviporukan syksyinen jahti saa yllättävän käänteen, kun yksi ryhmän jäsenistä löytyy kuolleena hirvenruhojen joukosta roikkumasta. Johan Rokka ja Janna Weissman kollegoineen alkavat tutkia karmeaa murhaa. Eikä aikaakaan, kun jo seuraava mies pääsee hengestään.

Journalisti Stina Olsdotter tekee salassa isoa juttua väärinkäytöksistä ja laiminlyönneistä, jotka koskevat nuorten perheryhmäkoteja ylläpitävää Nordicura-yhtiötä. Hänen oma elämänsä on myös solmussa, eikä tulevaisuus avopuoliso Kent Wikin kanssa tunnu kovinkaan turvatulta. Metsänomistaja Kentillä on omat ongelmansa, sillä puukaupat eivät suju odotusten mukaisesti, vaan hän joutuu kiristyksen uhriksi.

Tarinassa on mukana myös edellisistä kirjoista tuttu Johanin nuori ystävä Eddie, joka asustaa Nordicuran hoitokodissa ja yrittää saada elämäänsä oikeille raiteille.

Murhatapausten taustalta löytyy lopulta inhimillinen tragedia, surun ja vihan taakka, jota tekijä on kantanut ja kasvattanut hiljaisesti vuosien ajan.

Slaktaren on neljäs osa Johan Rokka -sarjassa. Gabriella Ullberg Westin jatkaa vakuuttavaa kerrontaa ja on selvästi löytänyt tyylinsä dekkarikirjailijana.

[Stockholm: HarperCollins, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *