Gabriella Ullberg Westin: Springpojken

Gabriella Ullberg Westinin toisessa dekkarissa poliisi Johan Rokka on taas murhaajan jäljillä. Tällä kertaa kyseessä on 18-vuotiaan Tindra Edvinssonin tapaus. Tindra katoaa ylioppilasjuhlapäivänsä iltana ja hänet löydetään myöhemmin yöllä puukotettuna. Löytöpaikka on sama, jossa Johan Rokka erosi tyttöystävästään Fannysta 20 vuotta aikaisemmin. Tämän jälkeen Fanny katosi jäljettömiin, eikä tapusta koskaan selvitetty. Johan käy tarmokkaasti työhön ja toivoo samalla valottavansa Fannyn kohtaloa, joka on häntä vaivannut kaikki nämä vuodet.

Toinen juoni tarinassa on nuoren Eddien päämäärätön elämä, johon hän yrittää saada sisältöä värväytymällä rikollisjengin juoksupojaksi. Hän ei kuitenkaan tiedä mihin on ryhtymässä ennen kuin on jo myöhäistä perääntyä.

Ensimmäiseen kirjaansa verrattuna Ullberg Westin on onneksi rajoittanut eroottista tykitystään ja keskittyy hahmojen muidenkin ominaisuuksien kehittelyyn. Seksikäs syyttäjä Melinda Aronsson toki viettelee helposti Johanin, mutta sattuneista syistä suhde ei pääse jatkumaan.

Kirjan juoni on rönsyilevä, mutta lopuksi Ullberg Westin paketoi kaiken yhteen, ja myös Fannyn kohtalo saa selityksen, joka tosin on hieman epäuskottava. Springpojken (Juoksupoika, suom. Pirjo Lintuniemi) on viihdyttävä ja helppolukuinen perusdekkari ruotsalaisen jännityskirjallisuuden ystäville.

[Stockholm: HarperCollins Nordic, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *