Geir Tangen: Död mans tango

Komisario Lotte Skeisvoll saa tutkittavakseen karmean kuolemantapauksen, jossa uhrina on 35-vuotias nainen ja aseena rottia. Seuraava uhri on samaa ikäluokkaa oleva mies, joka kuolee autotalliinsa ampiaisten pistämänä. Kun vielä ilmaantuu yksi uusi uhri, hukutettu mies, huomaa Lotte kauhukseen olevansa kaikkia kuolleita yhdistävä tekijä. Kaikki he ovat henkilöitä hänen nuoruutensa jengistä.

Murhisssa on kyse kostosta, jossa tekijä syyttää uhrejaan kuudesta kuolemansynnistä, jotka tässä tapauksessa ovat petollisuus, nöyryytys, pelkuruus, halveksunta, valheellisuus ja ylimielisyys. Mitä pidemmälle tutkinta etenee, sitä selvempää on, että myös Lotte on murhaajan kostolistalla.

Toimittaja Viljar Ravn Gudmundsson on saanut pitää työnsä mediatalossa, vaikka miehen olemus henkinen tila laahaavat erittäin matalalla tasolla. Yhdessä Lotte Skeisvollin kanssa hän jakaa molempia piinaavan salaisuuden, trilogian edellisessä osassa tapahtuneen natsikerhon pomon Geirmund Bakkenin kuoleman. Varsinkin suoraselkäinen poliisi Lotte kokee ankaria tunnontuskia, kun taposta syytetään syytöntä miestä.

Död mans tango on väkivaltainen, mutta erittäin viihdyttävä dekkari. Lotten ja Viljarin hahmot tuntuvat kahden edellisen kirjan perusteella tutuilta, mutta heidän persoonansa kehittyvät edelleen uskottavalla tavalla. Tämä kirja on hieno lopetus heidän tarinalleen.

Norjankielinen alkuteos: Død manns tango, översättning: Helena Sjöstrand Svenn och Gösta Svenn.

[Stockholm: Forum, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *