Gustaf Skördeman: Faust

Jahtiporukka kohtaa metsässä yllättäen outoja tyyppejä, jotka avaavat tulen metsästäjiä kohti. Seuraa laukaustenvaihto, jonka seurauksena maastossa on kuolleita miehiä ja lisäksi yksi ruumis säkissä.

Seuraavaksi henkensä puolesta rukoilee pappi Jürgen Stiller, joka on joutunut ex-terroristi Faustin kynsiin. Faust tivaa Stilleriltä tietoja poliisi Sara Nowakista, joka edellisessä Geiger-kirjassa oli aktiivinen toimija Stasiin liittyvän vakoiluvyyhden selvittelyssä.

Sara kollgoineen pääsee Faustin ja muiden vanhaan vakoojatrioon kuuluvien operaattorien kintereille. He yrittävät selvittää, keitä peitenimien takana piilottelee. Seuraa Geiger-kirjasta tuttua vaarallista ja hämäräperäistä menoa, salaisuuksia, petoksia ja kylmän sodan aikaisia traumoja. Vähitellen paljastuu myös asioita, jotka saattavat aiemmat tapahtumat uuteen valoon.

Lisämielenkiintoa tarinaan tuo Saran yksityiselämän kiemurat. Tytär Ebba muuttaa omilleen ja tuntuu luisuvan äitinsä tavoittamttomiin. Mies Martin on menestyvä promoottori ja konserttijärjestäjä, joka hankkii superstaroja Ruotsiin esiintymään. Samalla hän elää epätodellista pintaelämää, joka johtaa poluille, jotka saattavat vaaraan niin hänen uransa kuin avioliittonsakin.

Ilmestyy Katarina Luoman suomentamana helmikuussa 2022.

[Stockholm: Bokförlaget Polaris, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *