Håkan Östlundh: Den falska profeten

Profeetta-trilogian toisessa osassa tavataan jälleen Elias Ferreira Krantz, joka edellisessä kirjassa joutui tahtomattaan mukaan vaaralliseen poliittiseen peliin. Nyt Elias on yhä syvemmällä kansainvälisen asebisneksen ja valtataistelun syöverissä, sillä hänet on rekrytoitu soluttautumaan Atlas-yhtiöiden omistajan Eric Handsin lähipiiriin tarkoituksena tuhota miehen imperiumi ja kostaa isä Andersin kuolema.

Ei siis todellakaan mikään pikku juttu, mutta saatuaan pikaperehdytyksen agenttityön saloihin, on Elias valmis yrittämään. Taustatukea hän saa Karolina Mölleriltä ja Vendela Barkilta. Myös Ylva Grey on edelleen kuvioissa mukana.

Aikaisempien tapahtumien johdosta Eliakselle on tehty plastiikkakirurgisia toimenpiteitä, joiden ansiosta hänen ulkonäkönsä on muuttunut. Uutta on myös identiteetti, keksitty menneisyys ja nimenä Tom White.

Elias/Tom pääseekin helposti Handsin suvun suosioon, sillä Ericin tytär Ulrika osoittaa kiinnostusta miestä kohtaan ja pian pari jo seurusteleekin. Uusi suhde avaa Tomille ovet Handsien luksuselämään, ja suuri osa tarinasta tapahtuukin loistojahti Capricornilla Välimerellä.

Capricornilla Tom myös tapaa Simon Brinkmanin, joka teki Sarajevon pommi-iskuun, jossa kuoli Tomin isän ja useita muita ihmisiä. Laivalla on tiukat turvatoimet, mutta Tomin onnistuu nauhoittaa Ericin keskusteluja ja lopulta myös kopioida hänen tietokoneensa sisältöä. Näitä tietoja odottaa niin Ruotsin valtio kuin salaperäinen Emmanuel Lambert, jolle Tom myös tekee töitä. Lopulta hän saakin olla kiitollinen kaikesta taustatuesta, sillä Välimerellä koittaa kuumat paikat ja hengenlähtö on enemmän kuin lähellä.

Den falska profeten on edeltäjänsä kaltainen toimintapläjäys, jonka vetävyyttä lisää päähenkilön yleinen epävarmuus ja taktiset virheet.

[Stockholm: Polaris, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *