Håkan Östlundh: Människorov

Poliisi Fredrik Broman palaa näyttämölle Håkan Östlundhin uudessa dekkarissa. Välissä Östlundh kirjoitti vauhdikkaan väkivaltaisen trilogian Elias Ferreira Krantzista, mutta laskee nyt kierroksia pykälän verran Gotlannin rauhallisissa maisemissa. Gotlantilainen ylioppilastyttö Emma Alvin katoaa jäljettömiin. Viisi viikkoa kuluu, ja metsästä löytyy urheilukassi, joka sisältää ruumiinosia. Fredrik Broman asuu nykyään Tukholmassa, mutta kun kutsu käy Visbyyhyn visaisen keissin pariin, ei mies epäröi, vaan suuntaa saarelle uuden kollegan Yasmin van Dikjin kanssa.

Ruumiinosat tunnistetaan Emmalle kuuluviksi, ja etsinnät tekijän ja lopun ruumiin löytämiseksi tehostuvat. Toinenkin nainen, Maria ilmoitetaan kadonneeksi. Maria on profiiliitaan kovin erilainen kuin Emma, joten ei ole selvää, liittyvätkö tapaukset yhteen.

Tarinan edetessä tempo ja jännitys kasvavat, kun Emman kohtalo alkaa vähitellen selvitä. Tekijän motiivi löytyy jälleen kerran menneisyydestä. Psykologista piinaa ja kauheuksia riittää koko juonen kehittelyn ajan.

[Malmö: Word Audio Publishing, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *