Håkan Östlundh: Profetens sista död

Trilogien edellisen osan lopussa Elias joutui sairaalahoitoon, josta hän nyt kirjan alkajaisiksi poistuu omatoimisesti. Ilman valuuttaa ja papereita hän on jumissa Välimeren maisemissa, mutta asiat muuttuvat, kun Ranskan tiedustelun vanha tuttu Emmanuel Lambert ottaa yhteyttä. Eric Hands on edelleen vapaalla jalalla, ja Eliaksen tehtävä on kesken. Mies saa jälleen uuden henkilöllisyyden, kun Tom Whiten on turvallisinta painua unholaan. Jatkossa hän operoi nimellä Patric Veaux.

Elias lähetetään italiaan tapaamaan gangsteria, jolta on luvassa tietoja Eric Handsin asiassa. Yllättäen paikalle Italiaan saapuu myös Ylva Grey. He alkavat jälleen yhteistyöhön ja suuntaavat asekätkövihjeen perässä Ruotsin Jämntlantiin. Asiat alkavat mennä pieleen, kun aseita ei löydy, mutta Ylva katoaa. Elias suuntaa Gotlantiin, jonne konnien (ja Ylvan) jäljet johtavat.

Toisaalla Karolina Möller ja Vendela Bark suljetaan Hands-tutkinnasta ja naiset ovat näreissään. Päättäväisesti he kuitenkin jatkavat tutkimuksia itsenäisesti ja ovatkin pian Eliaksen ja Ylvan kintereillä.

Profetens sista död päättää Elias Ferreira Krantzin tarinan tavallisesta hepusta huippuagentiksi tyylillä, josta ei puutu jännitystä ja kiperiä tilanteita. Vauhti on huimaa, mutta tuttujen henkilöiden ansiosta juonen käänteissä on helppo pysyä mukana. Hyvin kirjoitettu tarina etenee väsähtämättä ja ilman hengähdystaukoja finaaliin saakka.

[Stockholm: Polaris, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *