Håkan Östlundh: Profetens vinter

Anders Krantz on työmatkalla Sarajevossa esimiehensä Ylva Greyn ja muutaman kollegan kanssa. He työskentelevät Ruotsin hallituksen alaisen kehitysyhteistyöjärjestö SIDAn (The Swedish International Development and Cooperation Agency) leivissä. Ryhmän hotellissa tapahtuu räjähdys, jonka seurauksena Anders kuolee.

Kotona Ruotsissa Andersin parikymppinen poika Elias saa tiedon isänsä kuolemasta. Järkyttynyt Ylva palaa kotimaahan ja ottaa yhteyttä Eliakseen. Eliaksella on jo ennestään omia terveysongelmia, ja tapahtumat suistavat opiskelijan elämän pahasti raiteiltaan.

Tilanne menee vain oudommaksi, kun Elias ja Andersin vaimo saavat kuulla olevansa vaarassa. Heidät viedään salaiseen piilopaikkaan maaseudulle, mutta turvapaikka osoittautuukin kaikkea muuta kuin turvalliseksi, ja Elias lähtee pakomatkalle. Hän pyytää apua Ylvalta, koska ei enää tiedä kehen voi luottaa ja mitä kaikkea Andersin kuoleman taustalla on. Kun Elias saa kuulla, että Ylvalla ja Andersilla on ollut salasuhde, ei hän voi enää uskoa Ylvankaan puheisiin.

Profetens vinter on jännittävä ja vauhdikas trilleri, jossa on kansainvälistä politiikkaa, korkean tason bisneksiä, petosta ja talvisia olosuhteita. Tarina etenee ilman turhia sivupolkuja tai hengähdystaukoja ja säilyttää tasonsa loppuun saakka. Jatkoa on lupa odottaa, sillä Profetens vinter on trilogian ensimmäinen osa.

Håkan Östlundh on erittäin taitava kirjailija, jolta on aiemmin ilmestynyt Gotlantiin sijoittuva dekkarisarja sekä erinomainen romaani Till Sara, sedan bränns allt.

[Stockholm: Polaris, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *