Helene Tursten: Sandgrav

sandgrav

9-vuotias Amelie katoaa koulumatkalla jäljettömiin. Etsinnöissä hänen kännykkänsä löytyy läheiseltä jäteasemalta, mutta muita johtolankoja ei juuri ole. Epäilyt kohdistuvat 17-vuotiaaseen Kristofferiin, jonka tiedetään antaneen Amelielle kyydin traktorillaan. Katoamisen tutkinta etenee huonosti, ja ennen pitkää poliisi saa uuden rikoksen tutkittavakseen, kun syrjäiseltä seudulta ojasta löytyy tapettu poliisimies. Pian katoaa toinenkin lapsi, ja paikkakunnalla alkaa paniikki saada valtaa. Monet pitävät yhä Kristofferia syyllisenä, vaikka tällä on alibi katoamisten ajalle. Oikeus otetaan kuitenkin omiin käsiin, ja Kristoffer pahoinpidellään tuhopolton yhteydessä.

Kirjan tapahtumapaikkana on Länsi-Ruotsissa Norjan rajan tuntumassa sijaitseva Strömstad. Rikoksia alkavat tutkia Embla Nyström ja muu tiimi. Nyström on tuttu Turstenin edellisestä kirjasta Jaktmark (2014). Myös aiempien kirjojen päähenkilö Irene Huss vilahtaa mukana, mutta hänellä ei ole mainittavampaa osaa tässä jutussa. Uusi sankaritar Embla Nyström tuntuukin kiinnostavalta tuttavuudelta ja tuo uutta voimaa ja vauhtia Turstenin kirjoihin.

Tarinan mysteeri säilyy loppuun saakka, ja ratkaisu rikoksiin on lopulta aika yllättävä. Tursten kirjoittaa pitkän kokemuksen tuomalla varmuudella ja osaa luoda vahvat ja persoonalliset henkilöhahmot, joiden toiminta ja ajatusmaailma tuntuvat uskottavilta.

[Stockholm: Massolit, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *