Ida Axelsson: Dolda spår

Linn Wide palaa poliisin töihin sairausloman jälkeen. Sarjan edellisen Svart skugga -kirjan tapahtumat vaikuttavat vielä vahvasti hänen ja poikansa Danten elämään. Linn yrittää palata normaaliin arkeen ja jatkaa elämäänsä kaksin Danten kanssa.

Helsingborgissa on talvi pimeimmillään. Synkkää tunnelmaa lisää suljetusta tunnelista löytyvä tytön ruumis. Kuollut tunnistetaan puolalaiseksi Justynaksi, jonka pitäisi olla au pairina Dubaissa. Poliisi alkaa selvitellä tytön liikkeitä ja yhteyksiä Ruotsiin.

Samaan aikaan tekee Anders Halvarsson katoamisilmoituksen siskostaan Mariesta, jonka kanssa kukaan ei ole ollut yhteyksissä vuoteen. Hän kääntyy myös isänsä Larsin puoleen, mutta tämä ei tunnu olevan kovinkaan kiinnostunut Marien kohtalosta. Andersilla on myös taloudellisia vaikeuksia ja pelivelkoja, joihin hän toivoo saavansa apua Larsilta. Tällä on kuitenkin omiakin huolia, jotka konkretisoituvat pelottavalla tavalla.

Linnin vanha tuttu Damir Skatzlic on hakeutunut hoitoon ja yrittää saada itseään kuntoon ja elämäänsä raiteilleen. Hän joutuu kuitenkin keskeyttämään hoitojakson, sillä hänen äitinsä on joutunut uhkailun kohteeksi Damirin aiempien sekoilujen takia. Damir saa selville salaisuuden Linnin menneisyydestä ja tuntee itsensä petetyksi. Hän käyttää tietoa itsensä hyväksi, mutta saattaa samalla vaaraan Linnin uran ja koko elämän.

Poliisityön edetessä alkaa jutun juoni vähitellen selkeytyä. Yllättäviä yhteyksiä eri henkilöiden ja tapahtumien välillä alkaa hahmottua. Vaikka rikos lopussa selviääkin, jää tilanne Linnin osalta pahasti päälle ja lukija jää malttamattomana odottamaan tarinalle jatkoa.

Dolda spår on jännittävä, viihdyttävä ja erittäin hyvä dekkari.

[Varberg: Bokförlaget SOL, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *