Ida Axelsson: Falskt namn

Helsingborgissa tapahtuu murha. Naapuri näkee, kun vastapäisessä asunnossa puukotetaan mies. Poliisi saapuu veriselle tekopaikalle ja toteaa uhrin, Jesper Balderiuksen kuolleen. Pian kuitenkin selviää, että Jesper Balderius -nimistä miestä ei ole olemassakaan. Tieto yllättää myös miehen avovaimon.

Tätä vyyhteä ryhtyy purkamaan poliisi Linn Wide kollegoineen. Widella on painolastinaan menneisyys, jonka johdosta hän on ristiriitainen hahmo. Myös tässä tarinassa hänen historiansa ei jätä rauhaan, vaan vaikuttaa nykyhetkeen.

Jesper Balderiuksen oikeaa henkilöllisyyttä selvitettäessä käy ilmi, että mies on ollut varsinainen auervaara. Hänen jäljiltään löytyy useita pettyneitä ja huijattuja naisia. Onko murhan motiivi petetyn naisen kosto vai onko taustalla vielä jotain muuta? Silminnäkijä kertoo tekijän olleen mies.

Linn tutustuu poikansa Danten esikoulussa (päiväkodissa) paikakunnalle vastikään muuttaneeseen Hannaan ja tämän Lukas-poikaan. Myös Hannalla on menneisyys, hän pakenee väkivaltaista ja uhkaavaa ex-poikaystävää, Lukaksen isää. Hanna tuntee olonsa yksinäiseksi ja epävarmaksi, mutta ystävyys Linnin kanssa auttaa häntä kotiutumaan uuteen kaupunkiin.

Hanna ei kuitenkaan löydä toivomaansa rauhaa Helsingborgista. Linn puolestaan haluaisi unohtaa perheensä rikollisen taustan, mutta kuoleva isä ja lähistöllä häärivä veli John vaativat huomiota.

Falskt namn on hyvä perusdekkari, joka tosin ei aivan yllä Axelssonin edelliset Linn Wide -tarinoiden tasolle.

[Stockholm: Mima, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *