Ingrid Hedström: Blodsband

Entinen diplomaatti ja nykyinen teatterinjohtaja Astrid Sammils palaa Budapestistä syksyiseen Taalainmaahan. Hänen tarkoituksenaan on järjestää hääjuhlat kotimaisemissa menestyvän islantilaisen sijoittajan Stefan Hallgrimssonin kanssa.

Heti Ruotsiin saavuttuaan saa Astrid yhteydenoton eräältä Jonas Brucelta, joka kertoo olevansa hänen sisarenpoikansa. Astridin mielenkiinto herää ja hän suostuu tapaamaan miehen, vaikka hänellä ei tietääkseen ole siskoa.

Jonaksen tavattuaan päättää Astrid selvittää asian perinpohjin. Vähitellen hänen äitinsä Ingan menneisyydestä paljastuukin asioita, joista Astridilla ei ole ollut aavistustakaan. Vanhojen asioiden penkominen ei kuitenkaan miellytä kaikkia, ja lopulta Astrid joutuukin hengenvaaraan arkistoja kolutessaan.

Hengenvaaraan joutuu myös paikallinen kuusikymppinen opettaja Ulrika. Hän ei selviä hyökkäyksestä, vaan kuolee. Toinen ruumis löytyy hylätystä maakellarista. Kyseessä on tytön jäänteet, ja tutkimuksissa paljastuu, että vainaja on ollut viimeisessä lepopaikassaan jo vuosikymmeniä.

Taalainmaan poliisipiirissä työskentelevä Emil Traoré Berg ryhtyy selvittelemään kuolemantapauksia, ja vähitellen alkaa näyttää siltä, että keissit liittyvät jollain tapaa toisiinsa.

Tutkimuksiin sekaantuvat tapansa mukaan myös Astrid ja hänen ystävänsä Carina Svahn, jolla on takanaan melkoinen nousu yhteiskunnan pohjalta yliopistonaiseksi.

Blodsband on kolmas osa Astrid Sammils -sarjassa. Kirjassa on mielenkiintoinen idea ja uskottavasti kehitelty juoni, jonka eri osat yhdistyvät kokonaiseksi tarinaksi.

[Stockholm: Alfabeta, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *