Ingrid Hedström: Brandgata

Diplomaatti Astrid Sammils on jälleen tapahtumien polttopisteessä, kun hänen ystävänsä ja entinen esimiehensä, ex-ulkoministeri Agneta Myhre tapetaan julmasti hautausmaalla keskellä kirkasta päivää.

Toisaalla Astridin ystävä Carina Svahn saa vihjeen koskien yli 20 vuotta vanhaa ratkaisematonta murhatapausta, jonka uhrina oli hänen ystävänsä. Koska poliisi on tiiviisti kiinni Agnetan keississä, aloittaa Carina epäviralliset tutkimukset tämän tapauksen tiimoilta.

Astrid puolestaan auttaa poliisia Agnetan murhan selvittämiseksi. Hän alkaa epäillä, että asialla on jotain tekemistä 1990-luvun Bosnian sotatapahtumien kanssa.

Hektistä tunnelmaa lisää alueella riehuva metsäpalo, joka uhkaa myös Astridin kotitaloa. Carinan tutkimukset etenevät ja johtolankaa seuratessaan hän joutuu tulipalon saartamaksi.

Ingrid Hedström kuvaa Astrid Sammilsin kiinnostavana ja inhimillisenä. Myös kirjan muut henkilöt muodostavat toimivan joukon, joka pitää tapahtumat liikkeellä koko tarinan ajan ja juonen katkeamatta.

Astrid Sammils -sarjassa on aiemmin ilmestynyt kaksi osaa: Bortfall (Ihmiskoe) ja Måltavla. Kirjat kannattaakin lukea järjestyksessä, että pysyy kärryillä henkilöiden ja tapahtumien kehityksessä.

[Stockholm: Alfabeta, 2018]