Iris Mårtenson: Dubbelliv

dubbelliv

Kirjan kertoja on eronnut ja elää kolmisin lastensa kanssa. Muutamia vuosia eron jälkeen hän alkaa kaivata parisuhdetta ja toivoo tapaavansa sopivan miehen. Sellainen löytyykin tanssipaikalta, ja he alkavat seurustella. Suhde etenee, ja lapsetkin tuntuvat pitävän miehestä. Kaikki sujuu hienosti, ja mies muuttaa asumaan naisen ja lasten taloon.

Onnellista aikaa ei kuitenkaan kestä kovin kauan, sillä miehen käytös alkaa muuttua ailahtelevaiseksi ja omituiseksi. Nainen haluaa kuitenkin selvittää ongelmat ja jatkaa yhteistä elämää. He menevät kihloihin, ja häistäkin on puhetta. Kunnes yhtäkkiä miehen rakentama kulissi romahtaa ja hänen elämänsä paljastuu täysin erilaiseksi kuin mitä nainen on kuvitellut.

Naiselle selviää, että miehellä on ollut menossa useita eri suhteita samanaikaisesti. Kun vyyhti alkaa purkautua, tulee esille yhä pahempia asioita. Naisen koko elämä romahtaa ja pian hän huomaa olevansa pulassa niin henkisesti kuin taloudellisestikin. Lisäksi hänellä on syytä pelätä oman ja lastensa turvallisuuden puolesta.

Kirja on karu kertomus ihmisen petollisuudesta ja häikäilemättömyydestä. Jos tarina olisi fiktiivinen, tuntuisi juoni suorastaan epäuskottavalta. Mutta tämä on oikeasti ollut Iris Mårtensonin ja lasten elämää. Onneksi kirjan loppu on kuitenkin tulevaisuuden kannalta valoisa.

[Ystad: Siljans Måsar, 2016.]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *