Johan Björkstedt: Att drunkna

Lukiolaispoika Rasmus tutustuu somessa Aliceen ja he alkavat seurustella. Kokematon Rasmus on alusta alkaen täysin Alicen pauloissa ja on onnensa kukkuloilla, kun saa kauniin ja spontaanin Alicen tyttöystäväkseen.

Suhteen edetessä Alice ja Rasmus päättävät muuttaa yhteen. Yhteiselämä ei kuitenkaan ole pelkkää onnea ja autuutta, sillä Alice tykkää bailata ankarasti. Rasmus odottelee yksin kotona, kun seikkailunhaluinen Alice liihottaa Tukholman yöelämässä ja epämääräisissä jatkopaikoissa. Ajan kuluessa Alicen käytös muuttuu yhä arvaamattomammaksi ja jopa itsetuhoiseksi, mikä ei voi olla vaikuttamatta myös Rasmuksen elämään.

Rasmus yrittää kuitenkin kynsin ja hampain pitää kiinni Alicesta, vaikka selvää on, että suhteella ei ole tulevaisuutta. Rasmuksen epätoivoinen yritys kulminoituu hulluun Pariisin-matkaan, jolla isän luottokortti vinkuu ja sekoilu vain pahenee.

Lopulta Rasmus tajuaa, että elämä Alicen kanssa ei voi jatkua, mutta toipuminen tasapainottomasta suhteesta ei todellakaan ole helppoa. ”Ei kannata lähteä pelastamaan hukkuvaa naista, jollei itse ole valmis hukkumaan.”

[Stockholm: Hoi Förlag, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *