Johan Brännström: Ingen ska skonas

Ingen ska skonas jatkaa siitä, mihin Johan Brännströmin edellinen kirja Röd signal päättyi. Mikaela Sköld jättää reportterin hommat ja aloittaa uuden työn poliisin palveluksessa siviilitutkijana tietojen hankkijana ja arkistojen penkojana. Tytär Vanja on 15-vuotias ja lopettelemassa peruskoulua.

Mikaelan ja Kimin suhde päättyi edellisessä kirjassa, ja Kim suuntasi Koreaan selvittelemään sukujuuriaan. Nyt Kim on palailemassa Ruotsiin ja tahtoo tavata Mikaelan, joka kuitenkin on vähän epävarma tunteistaan Kimiä kohtaan.

Uudessa työpaikassa Mikaela joutuu heti kovaan paineeseen, sillä Huddingea kohtaa järkyttävä rikos: kerrostalossa tapetaan kylmäverisesti kahdeksan eri asunnoissa asunutta henkilöä. Tekijästä ei ole muuta tietoa kuin että hän on pienikokoinen ja pukeutuneena jonkinlaiseen eläinmaskiin. Tutut poliisit Stefan ja Jenny kollegoineen yrittävät selvittää murhaajan henkilöllisyyttä ja motiiveja.

Mikaelalla on myös totuttelemista uuden työn kuvioihin. Ristiriitaa syntyy, kun hän yrittää pitää entistä toimittaja-aikojensa kollegaa loitolla, tämä kun on kärkkäästi urkkimassa Mikaelalta sisäpiirin tietoja rikostutkinnan vaiheista. Julkisuuteen päätyykin seikkoja tapauksesta, jotka saattavat jopa vaarantaa tutkinnan.

Ongelmia tulee myös kotona, kun Mikaelan työpäivät venyvät ja Vanja saa pärjäillä parhaansa mukaan. Vanja on neuvoton, kun paras ystävä tuntuu muuttuneen vältteleväksi ja surumieliseksi. Käy ilmi, että tämä on vaikeuksissa mopoilevan tyttöjengin kanssa. Asiat kääntyvät entistä huonompaan suuntaan, kun alkaa näyttää siltä, että mopoterroristit ja massamurha liittyvät jollain tavalla yhteen.

[Stockholm: Ordfront, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *