Johanna Mo: Darrgräset

Darrgräset on neljäs kirja Öölantiin sijoittuvassa Hanna Dunker -sarjassa. Tämänkertainen tapaus on iäkkään Vidarin kuolema, jota ensin pidetään itsemurhana. Hannan entinen naapuri Ingrid löytää Vidarin kuolleena kotoaan, eikä usko itsemurhateoriaan. Vidar on hänelle tuttu jo nuoruudesta, mutta hän valitsi aikoinaan toisen miehen. Nyt vuosikymmenten jälkeen he ovat löytäneet jälleen toisensa. Kaikki katkeaa kuitenkin tylysti Vidarin kuolemaan.

Hanna alkaa tutkia Vidarin elämää ja kuolemaa ja yllätyksekseen löytyy myös toinen nainen, joka väittää olevansa Vidarin naisystävä. Ingrid tuntuu salaavan jotain suhteeseen liittyvää, mutta Hanna ei voi painostaa tätä kertomaan totuutta, sillä Ingrid sairastuu koronaan ja joutuu sairaalahoitoon.

Hannalla on ongelmia myös yksityiselämän puolella. Hänen veljensä Kristoffer on palannut saarelle, sillä vanha Ester Jensenin murhan oikeudenkäynti on jälleen tapetilla. Tapauksesta tuomittiin Kristofferin ja Hannan isä jo lähes 20 vuotta sitten, mutta uusia todisteita ja todistajia on saatu asian tiimoilta selville. Hanna haluaisi jo saada menneisyyden jutun pakettiin, mutta Kristofferin osuus kuolemantapauksessa on vielä epäselvä. Kristoffer asustaa Hannan ja Isakin luona, eikä vieras ainakaan helpota pariskunnan ennestäänkin haurasta suhdetta.

[Stockholm: Romanus & Selling, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *