Johanna Mo: Jag var tvungen att gå

Jag var tvungen att gå on neljäs ja viimeinen osa Johanna Mon Helena Mobacka -sarjassa. Sittemmin hän on aloittanut uuden sarjan, jonka päähenkilönä on poliisi Hanna Duncker. Tuossa sarjassa on ilmestynyt kaksi dekkaria, jotka on myös suomennettu.

Helena Mobackan tarina jäi edellisellä kerralla valoisempiin tunnelmiin vaikeiden aikojen jälkeen. Menetettyään kahdeksanvuotiaan poikansa Antonin väkivaltaisesti karhati myös hänen avioliittonsa karille. Helena löysi kuitenkin uuden rakkauden ja elää nyt Sörenin kanssa suhteellisen tasapainoista ja rauhallista elämää.

Antonin kuolemasta on kulunut kuusi vuotta ja pahin ikävä alkaa vähitellen helpottaa. Elämä Sörenin teini-ikäisten lasten kanssa ei kuitenkaan aina suju kitkattomasti, kun teineillä ei riitä empatiaa isän uutta avovaimoa kohtaan.

Eräänä päivänä odottaa Helenaa kuitenkin järkytys, joka palauttaa mielen kaiken tuskan ja epätoivon. Kuollut nainen löydetään asunnostaan, ja merkit viittaavat, että tekijä on sama ”Klovnikuristaja”, joka on vastuussa myös Antonin sieppauksesta ja taposta sekä useista muista murhista. Samassa tilanteessa katoaa myös uhrin seitsemänvuotias poika, ja poliisi alkaa työskennellä aikaa vastaan saadakseen tekijän kiikkiin.

Helena saa myös uhkailevia viestejä, joiden lähettäjäksi epäillään Klovnikuristajaa. Tämä vihjailee iskevänsä Helenan lähipiiriin, joten Helena siirretään sivuu tutkinnasta. Tämä ei kuitenkaan estä häntä osallistumasta murhaajan jahtiin, sillä tarve kostaa Antonin kuolema ylittää kaiken muun.

Tämän kirjan juoneen pääsee hyvin mukaan, vaikka ei tuntisi Helena Mobackaa entuudestaan. Vanhat tapahtumat käydään läpi ja yhteydet nykyaikaan selviävät hyvin. Tarina on jännä ja vauhdikas, ja Helenan pelko ja henkinen paine on kuvattu erittäin uskottavasti.

[Stockholm : Bonnier Bookery, 2021. Kirja on ilmestynyt alun perin 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *