Johanna Mo: Nattsångaren

Poliisi Hanna Duncker palaa isänsä Larsin kuoleman jälkeen lapsuutensa Öölantiin. Hän saa työpaikan mantereen puolelta Kalmarin poliisilaitokselta, jossa työskentelevät myös kollegat Erik Lindgren, Daniel Lilja, Amer Moghadan ja Carina Hansson Ove Hultmarkin johdolla. Ensimmäisenä työpäivänä hänet otetaan ystävällisesti vastaan, ainoastaan Carina on kylmäkiskoinen ja välttelevä.

Paluu Tukholmasta Öölantiin ei ole Hannalle helppo, sillä Duncerin nimi on saarella surullisen kuuluisa. Lars tuomittiin vankeuteen naisen murhasta ja tuhopoltosta, eikä asia ole paikallisten keskuudessa unohtunut. Hanna saa ennakkoluuloisen vastaanoton ja osansa Larsiin kohdistuvasta vihasta.

Kaikesta huolimatta Hanna yrittää sopeutua uudelle asuinpaikalleen ja uusiin työkuvioihin. Heti kohta tapahtuukin Öölannissa epäilyttävä kuolema, ja Hanna lähetetään paikalle. 15-vuotias Joel löytyy levähdyspaikalta kuoliaaksi pahoinpideltynä kukka kädessään. Tutkimukset käynnistetään, ja Hannan yllätykseksi ilmenee, että Joelin äiti Rebecka Forslund on hänen kouluaikainen paras ystävänsä.

Hanna joutuu penkomaan Rebeckan perheen sisäisiä suhteita pintaa syvemmältä. Ulkopuolisesta Joelista piirtyy herkän ja hauraan pojan kuva, mutta motiivia teolle ei tunnu löytyvän. Mikä on Joelin kiltin ja kunnollisen isäpuolen Petrin rooli Joelin elämässä? Entä tietääkö pikkusisko Molly enemmän kuin kertoo? Myös Carinan viileä käytös saa selityksen tutkinnan edetessä.

Nattsångaren avaa Ölandsbrotten-sarjan, jonka edetessä Hanna yrittää myös selvittää Larsin tapauksen yksityiskohdat, sillä hän ei ole vakuuttunut isänsä syyllisyydestä murhaan.

Kirja ilmestyy suomeksi kesällä 2021: Yölaulaja (suom. Kristiina Vaara).

[Stockholm: Romanus & Selling, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *