Johanna Mo: Skuggliljan

Nattsångaren (Yölaulaja) -kirjasta tuttu poliisi Hanna Duncker on asettunut Öölantiin asumaan. Hänen elämänsä on löytänyt uomansa alun vaikeuksien jälkeen, tosin isä-Larsin syyllisyys tai syyttömyys murhaan on vielä selvittämättä.

Tarina alkaa, kun Jenny Ahlström palaa kotiin Göteborgista ja aviomiehen Thomasin pitäisi olla juna-asemalla häntä vastassa yhdessä pariskunnan reilun vuoden ikäisen pojan Hugon kanssa. Asemalla ei kuitenkaan näy sen koomin Thomasia kuin Hugoakaan. Kun Jenny ei löydä kaksikkoa kotoakaan, huolestuu hän ja ilmoittaa katoamisesta poliisille.

Katoaminen otetaan heti vakavasti, ja etsinnät käynnistetään. Hannan ja kollegoiden Erik Lindgrenin, Amer Moghadanin ja Carina Hanssonin poliisityön lomassa seurataan Thomasin ja Hugon liikkeitä pahaenteisesti nimettynä ”viimeisenä päivänä”. Johanna Mo ei kuitenkaan anna liikaa vihjeitä tai selityksiä Thomasin ja Hugon kohtaloon, vaan salaisuudet ja jännitys säilyvät tarinan edetessä.

Lopulta Thomas löytyy, samoin duon käyttämä auto, mutta Hugo on edelleen kadoksissa.

Tapauksen tiimoilta poliisia kiinnostaa myös Thomasin työnantaja, Fribergin kiinteistövälitysliike, jossa isä-Karlin lisäksi työskentelevät myös tämän lapset Hector ja Selene. Selviää että työilmapiirissä on toivomisen varaa, sillä niin Karlilla kuin Hectorilla ja Selenallakin tuntuu olevat jotain salattavaa.

Esille nousee myös 24-vuotias Lykke Henriksen, joka on Thomasin tytär nuoruuden suhteesta. Lykke on vastikään ottanut yhteyttä biologiseen isäänsä, mutta Thomas on salannut asian Jennyltä.

Henkilökohtaisessa elämässä Erikiä rassaa ero vaimostaan Supriyasta, joka on kotimaassaan Intiassa kuuden viikon reissulla pariskunnan tyttären Nilan kanssa. Erikillä on vapaa-ajanongelmia ja liikaa aikaa ajatella asioita, joten hän alkaa epäillä, ettei Supriya halua enää palata Ruotsiin.

Skuggliljan (Varjolilja, suom. Kristiina vaara, ilmestyy maaliskuussa 2022) on tasokas ja viihdyttävä jatko Hanna Duncerin tarinalle. Juoni on täynnä monitahoisia ja mielenkiintoisia hahmoja, joiden toiminta ja ajatusmaailma tuntuvat uskottavilta ja aidoilta.

[Stockholm: Romanus & Selling, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *