Johanna Mo: Svarta änkan

Jalkapalloilija Johan Alexandersson tapetaan kotonaan, ja pääepäilty on hänen avovaimonsa Katja Levander, joka myös teki hälytyksen rikoksesta. Katjan muistikuvat kohtalokkaasta illasta ovat hataria, hän ei muista mitä tapahtui, mutta on vakuuttunut ettei tappanut Johania.

Katja joutuu tutkintavankeuteen ja häntä pidetään yleisesti syyllisenä Johanin murhaan. Katjan menneisyyttä pengotaan ja sieltä on löytyvinään seikkoja, jotka tukevat syyllisyyttä. Vankilassa raskaana oleva Katja joutuu vartijoiden vihan ja koston uhriksi ja pelkää niin omansa kuin tulevan lapsensakin terveyden puolesta.

Tukholman poliisin Jakob Khalil kollegoineen tutkii tapausta. Kun tapahtuu vielä lisää murhia, on Jakob vakuuttunut, että Katja ei ole syyllinen, vaan että liikkeellä on sarjamurhaaja. Jakob on ajatustensa kanssa kuitenkin yksin, eikä saa tukea teorialleen.

Khalililla on muutakin mietittävää, sillä joku uhkaa hänen henkeään. Uhkailu liittyy erään todistajan itsemurhaan, joka tapahtui Jakobin ollessa puhuttamassa tätä ilman todistajia. Tilanne kärjistyy, ja hengenvaaraan joutuu myös Jakobin lähipiiri. Sinnikkäästi Jakob kuitenkin jatkaa poliisityötä, ja viimein alkaa tuloksiakin syntyä.

Svarta änkan jatkaa Johanna Mon jännittävien ja toimivien dekkareiden tiellä. Uudempaa Hanna Duncer -sarjaa on myös suomennettu.

[Stockholm: Forum, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *