Jonas Moström: Den omänsklige

Sundsvallin sairaalassa psykologi Nathalie Svensson kutsutaan paikalle, kun nuori nainen on lukinnut itsensä sisälle potilashuoneeseen. Nathalie yrittää puhumalla selvittää tilannetta, mutta ei onnistu, sillä Julia Svartling hyppää ikkunasta ja kuolee. Nathalie syyttää tapauksesta itseään, sillä hän ei ollut osannut arvioida Julian olevan itsemurhavaarassa.

Samoihin aikoihin löydetään kaupungin läpi virtaavasta Selångers-joesta naisen ruumis. Kuollut on kuukausia kateissa ollut 20-vuotias Tove Rittmar. Ruumiin tutkimuksissa huomataan erikoinen tatuointi, joka löytyy myös Julian kehosta. Kun vielä huomataan molempien naisten olleen raskaana, alkaa olla selvää, että tapaukset liittyvät toisiinsa.

Nathalien ja Johanin suhde on edennyt kaiken soutamisen ja huopaamisen jälkeen siihen pisteeseen, että he ovat vihdoin pariskunta. Nathalie jakaa elämänsä Sundsvallin ja Uppsalan välillä, Johanin elämää polestaan vaikeuttaa kahden pienen lapsen huoltajuuskiista eksänsä Carolinan kanssa.

Pääparin henkilökohtainen elämä on kuitenkin onneksi tällä kertaa enemmän taka-alalla ja tarinan pääpaino on rikostutkinnassa, josta kehkeytyykin varsinainen vyyhti.

Jutun juoni on uskottava ja jännittävä, vaikka kaiken takaa lopulta löytyykin tekijä, jonka motiivi on kauhistuttava ja syvästi häiriintynyt.

Den omänsklige on kahdeksas osa Axberg/Svensson -sarjassa. Suomennettuna löytyy edellinen osa Kameleonten.

[Stockholm: Norstedts, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *