Jonas Moström: Midnattsflickor

midnattsflickor

Uppsalassa on liikkeellä raiskaaja, joka vaanii opiskelijatyttöjä. Tilanne muuttuu entistä pahemmaksi, kun kolmas uhri löytyy kuristettuna. Apuun kutsutaan rikollisten profilointiin perehtynyt erikoisyksikkö, johon kuuluvat muiden muassa poliisi Johan Axberg ja psykopaattehin erikoistunut psykiatri Nathalie Svensson. Lisäpaineita työntekoon tuo Nathalien käynnissä oleva huoltajuuskiista ja Johanin ongelmat avovaimonsa kanssa.

Midnattsflickor edustaa takuuvarmaa ruotsalaista dekkariosaamista, jossa poliisin työtä kuvataan uskottavasti. Moströmin kirjoissa henkilöhahmot ovat normaalin oloisia, mikä lisää tarinoiden toimivuutta. Hän kirjoittaa selkeää ja sujuvaa tekstiä, joten lukija voi helposti heittäytyä juonen vietäväksi.

Axberg ja Svensson seikkailivat jo Jonas Moströmin kahdessa edellisessä dekkarissa. Näitä ennen on ilmestynyt kahdeksan kirjaa, joissa Axbergin ratkoo sairaalamaailmaan kytkeytyviä rikoksia aisaparinaan ystävänsä Erik Jensen, joka on lääkäri. Mukana ovat myös Nathalien sisko Estelle ja Johanin avovaimo Carolina. Kirjat kannattaakin lukea ilmestymisjärjestyksessä, jos haluaa pysyä kärryillä henkilöiden ihmissuhdekiemuroissa.

[Stockholm: Lind & Co, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *