Jonas Moström: Skytten

Johan Axberg on nyt kahden lapsen isä, mutta perheonni ei suinkaan ole lisääntynyt lasten myötä. Yhä mies vain haikailee simpsakan psykiatrin Nathalie Svenssonin perään.

Johan ja Nathalie tapaavat ravintolaillallisen merkeissä Uppsalassa, jonka jälkeen Johanin on määrä palata takasin kotiin Sundsvalliin Carolinan ja lasten Alfredin ja Alman luo.

Lähtö kuitenkin siirtyy dramaattisten tapahtumien seurauksena: pariskunta joutuu murhan silminnäkijöiksi. Sairaalan pihalla ammuttu nainen on elinsiirtokirurgi Isabella Falk. Johan lähtee takaa-ajoon, jonka päätteeksi hän saa itsekin luodista, joka kuitenkin poistetaan olkapäästä helposti.

Komissario Vincent Schytt alkaa johtaa ampumisien tutkintaa. Johan ei malta jäädä sairauslomalle, vaan kampeaa itsensä ylös heräämön pediltä. Hän suostuttelee vastahakoisen Schyttin ottamaan itsensä mukaan tapauksen selvittelyyn. Yöpaikka järjestyy kätevästi Nathalien luota. Carolina on kotona Sundsvallissa käärmeissään ja epäilee aiheellisesti filunkipeliä miehensä taholta.

Tutkimukset kuitenkin etenevät ihmissuhdesekoiluista huolimatta. Käy ilmi, että Nathalien potilas Herman Hellman on vastikään uhkaillut Isabellaa. Samankaltaista viestiä lääkärille on tullut myös Aros-nimiseltä rikollisjengiltä. Epäillyistä ei ole puutetta, sillä myös lääkäri Mattias Andrén on katkera Isabellalle, joka on vaikeuttanut nuoren miehen uraa kostoksi salasuhteen päättymisestä.

Poliisi alkaa myös kiinnostua Isabellan toiminnasta Thaimaassa, jossa hänellä on firma Give For Life yhdessä asianajaja Gustav Rosenqvistin kanssa. On hieman epäselvää, mitä Isabella maassa on tehnyt, koska itse hän on kertonut vain lomailevansa. Jäljet johtavat kuitenkin yksityiselle plastiikkakirurgiselle klinikalle.

Isabellan yksityiselämästä alkaa myös paljastua seikkoja, joiden perusteella arvostettu kirurgi on varsinainen bitch ja miesten hyväksikäyttäjä. Entä mikä on Isabellan aviomiehen Carlin ja pojan Davidin rooli tässä sopassa?

Skytten on kelpo dekkari, joka jatkaa Moströmin tutun sujuvaa Johan Axberg & Nathalie Svensson -sarjaa. Pääparin käytös on tosin välillä häiritsevän lapsellista, eivätkä he hahmoina herätä juuri sympatioita, pikemminkin päinvastoin.

[Stockholm: Lind & Co, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *