Kalle Segerbäck: Det var hennes fel

Det var hennes

Ruotsalaisten dekkarikirjailijoiden erityisosaamiseen kuuluu yhteiskunnallisten asioiden käsittely. Tässä tapauksessa aiheena on naisiin kohdistuva väkivalta ja alistaminen. Kyseessä on dokumenttiohjaaja Kalle Segerbäckin toinen kirja.

Daniel on psykopaatti, jonka mielestä naisilla ei ole muuta arvoa, kuin mitä he pystyvät hänelle tarjoamaan. Lovisa tapaa Danielin työn merkeissä ja alkaa suhteeseen tämän kanssa. Pian Danielin todellinen minä kuitenkin paljastuu ja suhde päättyy. Daniel poistuu kuvioista mukanaan Lovisan vanhemmilta varastamaansa tavaraa. Lovisa yrittää saada tavaroita takaisin ystävänsä Annan avulla. Anna lähtee tapaamaan Danielia ja katoaa sille tielleen.

Lovisa alkaa selvittää Annan kohtaloa. Avukseen hän saa Aronin, jonka itsepuolustus- ja kamppailukoulutukseen hän osallistuu. Tästä alkaa amatöörien salapoliisileikki, joka johtaa Lovisan ja Aronin yhteiskunnan hämärälle puolelle, jossa väkivalta, huumeet, ihmiskauppa ja muu rikollisuus on jokapäiväistä toimintaa.

Tarina ei ole kaikilta osin täysin uskottava, mutta viihdyttävä kylläkin, jollei kavahda melko suorasukaista väkivallan kuvausta. Teksi etenee vaivattomasti, ja juonessa pysyy hyvin mukana loppuun saakka. Danielin vastenmielinen luonne on kuvattu hyvin, samoin Aronin jäyhä olemus. Lovisan kohdalla jää hieman epäselväksi syy siihen, että hän katkaisee välit vanhempiinsa Annan katoamisen jälkeen.

Arvio: kesälukemista ruotsalaisten dekkarien ystäville.

[Helsingborg: Hoi Förlag, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *