Kamilla Oresvärd: Älvdansen

Mona Schiller on asettunut asumaan pienelle Vargönin paikkakunnalle ja perustanut lakikonsulttifirman. Hän saa asiakkaakseen Frank Gunnarssonin, jonka 11-vuotias tytärpuoli Elsa katosi lähes 20 vuotta aikaisemmin. Tuolloin Elsan kohtalo jäi selvittämättä, mutta myös Frank joutui epäillyksi osallisuudesta tytön katoamiseen.

Frankin ja hänen vaimonsa Tinan elämä suistui raiteiltaan Elsan katoamisen seurauksena. He erosivat, ja Frank on alkoholisoitunut ja muutenkin menettänyt otteen elämästään. Nyt hän on sairastunut vakavasti ja haluaa yrittää saada Elsan asian jonkinlaiseen päätökseen ennen kuolemaansa. Mona ja hänen nuori apurinsa, entinen strippari Hedda alkavat penkoa vanhaa tapausta.

Samaan aikaan Vargönin rauha rikkoontuu, kun nuori nainen Agnes Jacobsson ilmoitetaan kadonneeksi. Hänen käyttämänsä auto löydetään parkkipaikalta ovet sepposen selällään. Myös Agnesin puhelin ja muuta omaisuutta löytyy autosta. On syytä epäillä, että hän ei ole jättänyt autoaan vapaaehtoisesti. Ja taas nousee Frank epäiltyjen listalle.

Poliisit Anton Asplund ja Bodil ryhtyvät selvittelemään Agnesin elämää, ja vähitellen jäljet johtavat erääseen vapaakirkolliseen seurakuntaan, jonka toiminnassa Agnes on ollut aktiivisesti mukana. Mona ja Hedda löytävät Elsan ja Agnesin tapausten välille yhteyden, kun käy ilmi, että Elsan biologinen isä Martin Frescati on vapaakirkon pastori.

Kun Agnes löydetään metsästä, muuttuu tapaus murhatutkimukseksi. Vielä tapahtuu toinenkin kuolema, ennen kuin Mona ja Hedda pääsevät totuuden jäljille ja löytävät itsensä kinkkisestä tilanteesta.

Älvdansen on toinen osa Vargön-sarjassa. Henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia ja tuoreen oloisia, ja tarina kulkee mukavasti eteenpäin sumuisessa ja mystisessä maisemassa.

[Malmö: Bokfabriken, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *