Kamilla Oresvärd: Brudslöjan

Brudslöjan alkaa hienolla ja tunnelmallisella kuvauksella korpin aamuisesta lentomatkasta. Se liitää metsän, utuisen niityn, joen ja vuorenharjanteen yli. Matkallaan lintu näkee hirven, ketun ja majavan, kunnes sen huomio kiinnittyy kiiltävään esineeseen vedessä vesiputouksen alla. Esine on vihkisormus, joka on naisen sormessa.

Lisa-Marie ja Linus viettävät hääjuhliaan maalaisidyllissä sukulaisten ja ystävien seurassa. Hääpäivän jälkeisenä aamuna tuore aviovaimo löydetään hengettömänä lähistöltä morsiushunnuksi kutsutun vesiputouksen juurelta.

Tapauksen tutkintaan sekaantuu paikkakunnalle paluumuuton tehnyt entinen tuomari Mona Schiller. Hänen poikansa Anton Asplund on poliisi, jonka kontolla juttu on virallisesti. Asetelmaa sekoittaa Monan toinen poika William, jonka toiminta ei aivan täysin kestä päivänvaloa.

Mona tapaa Lisa-Marien ja Linuksen lähipiiriin kuuluvia henkilöitä ja yrittää selvittää hääpäivän ja -yön tapahtumia. Hän saakin selville yllättäviä seikkoja Lisa-Marien elämästä. Jäljet johtavat epämääräiselle strippiklubille, jota johtaa vaikutusvaltainen Belinda Bauer. Viihdebisnekseen liittyy kaikenlaista hämärää toimintaa, eikä Belinda suinkaan ilahdu, kun Mona ilmestyy paikan päälle tyttöjä haastattelemaan.

Pienen Vargönin asukkaiden joukosta alkaa paljastua useampiakin salaisuuksia ja valheita, mutta kenellä lopulta on ollut syytä tappaa Lisa-Marie?

Brudslöjan on ensimmäinen osa Mona Schiller -sarjassa. Mona onkin tervetullut ja hieman tavallisuudesta poikkeava lisäys dekkarisankareiden joukkoon. Monan valtteina ovat iän tuoma elämänkokemus ja tuomariuran myötä karttunut rikosasioiden asiantuntemus. Lisäksi naiselta löytyy maalaisjärkeä sekä sopivasti uteliaisuutta ja rohkeutta.

[Malmö: Bokfabriken, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *