Kamilla Oresvärd: Cirkusprinsessan

Cirkusprinsessan on aloitus Kamilla Oresvärdin uudelle sarjalle. Siinä esitellään päähenkilö Greta Leikler, joka istuu vankilassa tuomiota miesystävänsä murhasta. Menestyvä bisnesmies Fredrik Wallin löytyi kuoliaaksi puukotettuna kotoaan Göteborgin liepeiltä ja surma-aseiksi paljastuivat Gretan heittoveitset.

Gretalla on painolastinaan rikkinäinen lapsuus. Henkinen ja fyysinen koti löytyvät sattumalta Sirkus Junkerin artistien ja eläinten luota. Gretasta kehittyy taitava trapetsitaiteilija ja veitsenheittäjä. Eräässä näytöksessä katsomossa istuu Fredrik, joka ihastuu karismaattiseen Gretaan ja pari alkaa seurustella.

Kaikki päättyy kuitenkin Fredrikin kuolemaan, ja vaikka Greta kuinka vakuuttaa syyttömyyttään, päätyy hän vankilaan muiden vaarallisten rikollisten joukkoon. Greta viettää vankilassa kaksi pitkää vuotta ja tekee suunnitelmia. Viimein hänen onnistuukin paeta tarkoituksenaan etsiä murhan oikea syyllinen ja kostaa kärsimänsä vääryys.

Poliisit ovat oitis Gretan kannoilla ja innokkaimmin asiaan paneutuu Björn Carlsson, jolle Gretan kiinni saaminen on suorastaan pakkomielle. Rahaton ja koditon Greta tukeutuu sirkuslaisten apuun piilopaikan löytääkseen. Hän jopa lavastaa oman kuolemansa saadakseen poliisin pois kannoiltaan. Björn ei ole vakuuttunut Gretan kuolemasta, vaan jatkaa valitsemallaan tiellä oman pomonsa käskyjen vastaisesti.

Cirkusprinsessan on vauhdikas ja jännittävä rikostarina, ja Greta hahmona on mielenkiintoinen ja särmikäs. Kirja on hieno aloitus uudelle sarjalle.

[Stockholm: Norstedts, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *