Kamilla Oresvärd: Vinterströmmen

Vargön-sarjan kolmannessa osassa Mona Schiller joutuu pahaan paikkaan, kun hänen elämänsä salaisuudet ja valheet uhkaavat paljastua. Mona jätti aikoinaan miehensä ja lapsensa Ruotsiin ja muutti Isoon-Britanniaan jännittävän elämän perässä uuden miehen Alexanderin kanssa. Monan aikuiset pojat Wille ja Anton ovat tietämättömiä, mitä Monan elämässä noina ulkomaanvuosina todella tapahtui.

Tapahtumat alkavat purkautua, kun Vargössä joesta löytyy ihmisen ruumiinosia. Anton ja kollegansa alkavat tutkia juttua, joka järkyttää koko paikkakunnan elämää. Henkirikoksen uhrin tunnistamisessa on vaikeuksia, mutta pian Mona alkaa aavistella tuntevansa henkilön. Hän alkaa ensin tehdä omia tutkimuksiaan asian tiimoilta, mutta huomaa pian, että ei voi pimittää tietoa loputtomiin.

Johtolangat viittaavat tekijäksi Alexanderia, joka tosin Monan kertoman mukaan on jo kuollut vuosia sitten. Yllätys onkin melkoinen, kun mies paikannetaan ruotsalaiseen vankilaan. Monan pojat ovat syystäkin näreissään äitinsä sepittelyjen paljastuttua.

Tähän soppaan sotkeutuu myös Monan suojatti ja työntekijä Hedda, joka tahollaan joutuu kohtaamaan oman menneisyytensä, vaikka on luullut jo jättäneensä strippiluolien hämyisen maailman taakseen.

[Malmö: Bokfabriken, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *