Karin Aspenström: To my Love

Love ja Nora ovat aloittelemassa kesälomaansa edelliskesänä hankitulla mökillään. Love joutuu kuitenkin palaamaan kaupunkiin hakemaan unohtunutta moottorisahaa. Varastoa penkoessaan hän löytää vanhan C-kasetin, joka sisältää 1990-luvun loppupuolen musiikkia. Kasetti palauttaa mieleen Lontoon ja Josefinin, jolta Love kasetin sai.

Love ja Josefin matkustivat Lontooseen koulun päättymisen jälkeen vuonna 1996. Kolme vuotta myöhemmin Josefin katosi jäljettömiin. Nyt lähes 20 vuotta myöhemmin Love saa melko järjettömän idea lähteä selvittämään, mitä Josefinille oikein tapahtui. Pitemmittä puheitta hän suuntaakin Lontooseen Noran ihmettelystä ja vastustelusta huolimatta.

Kirjan tarina etenee kahdessa eri aikatasossa: on nykyaika ja 1990-luvun Lontoo. Loven ja Josefinin nuoruuden ajelehdinta ja sekava elämä kuvataan tarkasti ja uskottavasti. Ystävykset tekevät hanttihommia ja yrittävät selviytyä vieraassa maassa ilman tukijoukkoja. Lovella tuntuu homma olevan jotakuinkin hanskassa, mutta Josefin ajautuu seurustelemaan häilyväisen rokkarin Bazin kanssa. Baz elää boheemia ja huumehuuruista elämää varakkaan perheensä turvin. Vähitellen Love ja Josefin ajautuvat erilleen ja lopulta yhteys katkeaa kokonaan.

Love löytää nyky-Lontoosta melko helpon oloisesti johtolankoja, jotka vievät häntä eteenpäin Josefinin jäljillä. Samalla hän kuitenkin etääntyy todellisesta elämästään ja kotona odottavasta Norasta.

To my Love on mukaansatempaavaa ja sujuvaa luettavaa, sillä Karin Aspenström on erittäin taitava ihmissuhteiden kuvaaja. Tarina pitää otteessaan mielenkiintoisten henkilöhahmojen ansiosta. Juoni etenee sujuvasti ja jännittävästi. Lopulta selviää myös Josefinin kohtalo ja Love voi jatkaa elämäänsä eteenpäin.

[Stockholm: Lind & Co, 2015]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *