Karin Aspenström: Utan dina andetag

Kolmekymppiset Evelyn ja Erik lähtevät kahden kuukauden mittaiselle reissulle Intiaan. Matkan on tarkoitus olla jonkinlainen siirtyminen uuteen vaiheeseen elämässä, kun yhteiseloa on kestänyt jo kymmenen vuotta. Ajatuksissa on naimisiin meno ja lasten hankkiminen. Vieraassa maassa ja oudoissa olosuhteissa asiat alkavat kuitenkin mennä sivuraiteelle jo matkan alkupuolella. Kun vielä mukaan lyöttäytyy outo hippi Wolfman, ei konflikteilta vältytä.

Intian kaoottinen todellisuus saa pariskunnan tunteet horjumaan. Evelyn ja Erik ajautuvat etäämmälle toisistaan ensin henkisesti ja myöhemmin myös fyysisesti. Evelyn tekee virheen, jonka seurauksena Erik häipyy. Heidän tiensä kohtaavat kuitenkin uudelleen hetkeksi, kunnes on Evelynin vuoro lähteä omille teilleen. Kirjan loppuratkaisu on toimiva, ei täysin onnellinen mutta ei surullinenkaan.

Parasta kirjassa ovat hienovaraisesti kuvatut ihmissuhteet. Karin Aspenström saa henkilöiden käytöksen pienet vivahteet hienosti esiin. Itse tarina on myös uskottava, ja tapahtumapaikkojen kuvaus tarkkaa ja elävää. Tämä on ehdottomasti yksi tämän kesän parhaista kirjoista.

[Stockholm: Lind & Co, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *