Karin Drangel: Den älskvärda

Pohjoismaisen huolenpitoyhteiskunnan kääntöpuolelta löytyy maailma, josta ei löydy hyvinvointia tai turvaa vaan ankea todellisuus vailla toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Tässä maailmassa elävät Amanda ja Jenny, jotka tapasivat alaikäisinä huostaanotettuina nuorisokodissa. Siellä he joutuivat pedofiilirenkaan uhreiksi ja nyt aikuisina molemmilla on elämänhallinta jokseenkin kateissa.

Jennyllä on pieni tytär, jota hän kutsuu Paskaprinsessaksi ja ruokkii lattialta kuin koiraa. Amanda puolestaan ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja päättää lähteä kostoretkelle kaikkia heitä hyväksikäyttäneitä miehiä kohtaan.

Ensimmäinen uhri on 54-vuotias entinen poliisi Anders Nyström, joka löytyy alastomana ja hengettömänä tukholmalaisesta kuvausstudiosta. Poliisi Carola Hermansson ryhtyy selvittelemään rikosta ja uhrin taustoja. Jäljet johtavat Örebrohon, ja Carola saa huomata, että kyseessä on tavallista mutkikkaampi juttu. Pian Carolalla on syytä epäillä, että hyväksikäyttäjät ovat niitä, joiden pitäisi turvattomia lapsia suojella.

Kirjan aihe ei ole uusi, mutta Karin Drangelin tarinassa on tavanomaisesta poikkeava persoonallinen ote. Myös loppuratkaisu on yllättävä.

[Stockholm: Calidris förlag, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *