Karin Wahlberg: En god man

Lastenlääkäri Paul Klintmanin elämä päättyy väkivaltaisesti. Miestä on isketty jollain esineellä päähän ja jätetty kotinsa eteisen lattialle makaamaan. Täältä hänet löydetään muutaman päivän kuluttua. Tapausta aletaan tutkia rikoskomisario Claes Claessonin johdolla. Mukana ovat tuttuun tapaan myös poliisi Johan Axberg ja hänen kirurgivaimonsa Veronika.

Klintmanin perhettä ja työtovereita aletaan puhuttaa, eikä kenelläkään ole pahaa sanottavaa sympaattisesta pediatrista. Klintman oli työssään erityisen kiinnostunut lapsiin kohdistuvan kaltoinkohtelun merkeistä ja olikin eräänlainen uranuurtataja tällä saralla. Juuri kuolmansa aikoihin hänen oli tarkoitus osallistua asiaa käsittävään konfrenssiin Falunissa.

Tutkimukset etenevät verkkaisesti, mutta lopulta alkaa löytyä myös soraääniä, jotka ovat eri mieltä Klintmanin metodeista ja niiden seurauksista.

Tarinassa seurataan myös erään perheen elämää, joka on mullistunut täysin pahoinpitelyepäilyjen takia. Epäilyt ovat johtaneet myös tuomioon ja toisen lapsen huostaanottoon. Vanhemmat vannovat syyttömyyttään, mutta eivät pysty kumoamaan lääkärien päätelmiä.

Kirjailija Karin Wahlberg on itsekin lääkäri, joten tarinassa on faktat kohdillaan. Aihe on mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä.

[Stockholm: Albert Bonniers förlag, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *