Katarina Wennstam: Dödsbädden

Perheensä jättäneen ja Tukholmaan muuttaneen poliisi Eddien ja syyttäjä Shirinin lapsi on syntynyt ja Eddie on isyysvapaalla Lalehia hoitamassa, kun Shirin tekee paluuta työelämään syyttäjänvirastossa. Eletään syksyä 2020 ja pandemia jyllää pahimmillaan, joten pieni Laleh ei ole vielä päässyt tapaamaan isoäitiään Joséphine Hobeniusta, joka asuu Göteborgissa. Tapaaminen lykkääntyy edelleen, kun Joséphine sairastuu ja lopulta kuolee.

Eddien viimeinen tapaaminen FaceTimessä adoptioäitinsä kanssa on mullistava, sillä hän kuulee asioita, joita äiti on pitänyt salassa Eddien lapsuudesta lähtien. Järkyttävät tiedot piinaavat Eddietä ja kun hän myöhemmin palaa Göteborgiin äitinsä asuntoa tyhjentämään, löytää hän dokumentteja ja todisteitä äitinsä tunnustuksen tueksi. Eddie alkaa tosissaan selvittää, mitä kaikkea Göteborgin paremman väen parissa tapahtui kymmeniä vuosia sitten.

Tukholmassa komisario Charlotta Lugn saa työn alle kuolemantapauksen, jossa mies löytyy hengettömänä itsepalvelusolariumista. Tarkemmat tutkimukset osoittavat, että kyseessä ei ole luonnollinen kuolema, vaan Lasse Hjärpe on tapettu. Hjärpe on takavuosien suosittu ja rakastettu tv-tähti, jonka perheviihdeohjelma oli kaikille tuttu.

Mukana tarinassa on jälleen myös toimittaja Alexandra Edvards, joka tekee rikos-podcastia yhdessä ystävänsä ja mentorinsa Jane Westerin kanssa. Alexandra ja Jane kiinnostuvat Hjärpen tapauksesta ja onnistuvatkin löytämään tämän menneisyydestä tunkkaisia ja häiritseviä seikkoja liityen nuoriin naisiin ja tyttöihin. Kun Eddien perhesalaisuuksien tonkiminen vielä viittaa yhteyksiin Hjärpen tapauksen kanssa, on koossa skandaali, joka uhkaa vaikuttaa useiden ihmisten elämään.

Juonen eri osat liittyvät jouhevasti toisiinsa ja sivussa kulkevat eteenpäin myös Shirinin ja Charlottan yksityiselämän haasteet. Edellisessä kirjassa naisten suhde päättyi Shirinin yllätysraskauteen, mutta tunteet eivät ole mihinkään laantuneet.

Katarina Wennstam kirjoittaa tuttuun tapaan tärkeistä yhteiskunnallisista aiheista jännittävästi ja viihdyttävästi persoonallisten henkilöhahmojensa kautta.

[Stockholm: Albert Bonniers förlag, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *