Katrine Engberg: Glasvinge

Kööpenhaminassa poliisi Jeppe Kørner saa tutkittavakseen naisen murhan. Uhri löytyy alastomana suihkulähteestä kaupungin keskustasta. Ruumiissa havaitaan jonkinlaisen rituaalimurhan piirteitä, ja Jeppe käy työhön ilman partneriaan Anette Werneriä, joka on äitiyslomalla.

44-vuotiaan Anetten lapsi on pari kuukautta vanha ja hänen on vaikea sopeutua äitiyteen, joka ei ollut mitenkään suunniteltua. Anette ei tunnu saavan yhteyttä lapseensa ja haikailee takaisin työelämään. Murhasta kuultuaan hän alkaakin urkkia Jeppeltä tietoja tapauksesta.

Seuraava uhri tavataan kuolleena sairaalan pihalla sijaitsevasta suihkulähteestä. On selvää, että kyseessä on sarjamurhaaja, sillä tekotapa täsmää ensimmäisen keissin kanssa.

Vähitellen vihjeet johtavat tutkijat erääseen nyttemmin suljettuun nuorisokotiin, mutta tapausten tutkinta tuntuu silti takkuavan. Anette ei myöskään pysty pysymään erossa jutusta ja joutuu valehtelemaan miehelleen Svendille menojensa todellisia tarkoituksia. Tasapainoton Anette toimii kuin pakkomielteen vallassa ja joutuukin lopulta huomaamaan, että järjetön kohkaaminen johtaa hänet todelliseen hengenvaaraan.

Mukana tarinassa on myös edellisestä Kööpenhamina-sarjan kirjasta tuttu Esther de Laurenti, jonka naapuriksi muuttaa ranskalainen konserttimuusikko Alain. Esther hurmaantuu charmantista herrasmiehestä, ja tunne vaikuttaa Estherin ihmetykseksi olevan molemminpuolista.

Tanskankielestä ruotsiksi kääntänyt Margareta Järnebrand. Luettavissa myös suomeksi: Lasisiivet, jonka on suomentanut Pirkko Talvio-Jaatinen.

[Stockholm: Forum, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *