Kicki Sehlstedt: Bara ett offer

Probono-nettilehden toimittaja Aida Svantessson saa vihjeen, että anonyymi henkilö aikoo paljastaa Instagramissa #metoo-henkisesti vuosien takaisen raiskaustapauksen. Syytetty henkilö on juristi ja tunnettu poliitikko, ja tapausta tutkittuaan Aida saakin miehen henkilöllisyyden selvitettyä.

Hän saa myös yhteyden väitetyn raiskauksen uhriin Marieen ja sopii tämän kanssa haastattelusta. Aidan pomo ei kuitenkaan ole innostunut ristiriitaisesta aiheesta, vaan käskee Aidan jättämään asian sikseen.

Aida kuitenkin kokee asian kiinnostavaksi, lisäksi hänellä on näyttämisen haluja palattuaan vastikään vanhempainvapaalta Alice-tyttären syntymän jälkeen.

Raiskaaja-poliitikon henkilöllisyyden paljastuttua katoaa hän, Alex Amini, salaperäisesti. Vaimo Anne, joka itsekin on lakimies, on ymmällään ja kauhuissaan. Hän tietää Alexin maineen naistenmiehenä, mutta yrittää vakuuttaa itselleen, että mies ei ole raiskaaja vaan kunnollinen aviomies ja perheenisä.

Aida seuraa poliitikon jälkiä toimittajanvainunsa avulla ja päätyy kylpylähotelliin Tukholman liepeillä. Paikka on sama, jossa väkivallanteko parikymmentä vuotta sitten tapahtui. Aida löytääkin Alexin, mutta vastausten sijaan juttu mutkistuu entisestään.

Toisaalla maahanmuuttajapariskunta Zarah ja Hassan yrittävät käynnistää elämäänsä uudessa maassa. Oleskeluluvat eivät ole kunnossa, joten työt pitää tehdä pimeästi ilman sopimuksia. Hassan työskentelee ravintolassa tiskarina ja Zarah siivoajana samalla työnantajalla. Zarah joutuu kestäämään ahdistelua, johon Hassan ei voi puuttua. Tilanne eskaloituu yhä pahemmaksi ja vaarallisemmaksi, sillä Zarah on raskaana ja huolissaan tulevan lapsen terveydestä ja hyvinvoinnista.

Viimein Aida matkustaa Uddevallaan Alicen kanssa muka äitiään tapaamaan. Matkan oikea tarkoitus on kuulla Marien kertomus ja saada juttu kirjoitettua. Tapaaminen saa kuitenkin yllättävän käänteen, ja Aida huomaan olevansa suuressa vaarassa.

Kirja ilmestyy suomeksi elokuussa 2022: Vain yksi uhri (suom. Tuula Tuuva-Hietala).

[Enskede: Bazar, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *