Kicki Sehlstedt: Oskuld

Nettivihan kohteeksi joutunut some-julkkis Linn Alvén katoaa 18-vuotisjuhlistaan. Hän jättää jälkeensä vain yöllisen snapchat-kuvan. Puoli vuotta tapahtuman jälkeen tutkimukset eivät ole johtaneet mihinkään, joten apuun kutsutaan kriminologian professori Kajan Berglund. Kajan ryhtyy yhteistyön entisen miehensä Micke Lundin kanssa, joka johtaa tutkintaa. Juttuun sekaantuu myös toimittaja Aida Svantesson, joka asustelee väliaikaisesti Kajanin luona yhdessä vauvansa Alicen kanssa.

Tarinassa seurataan myös nuoren Julian elämää, joka tuntuu päällisin puolin olevan täydellistä. Hänellä on ihana (vanhempi) poikaystävä Johan, ja pariskunta asuu hulppeassa talossa hienossa osoitteessa. Julia on influencer, joka julkaisee päivittäin treenikuvia ja -videoita sosiaalisessa mediassa. Hänellä on paljon seuraajia, ja ihailua satelee, samoin kuin rahaa.

Vähitellen alkaa kuitenkin paljastua, että Julian unelmaelämällä on toinenkin puoli. Johan kontrolloi tytön elämää tiukalla otteella, ja pian parisuhde onkin jo luisumassa katastrofin puolelle.

Kicki Sehlstedt kirjoittaa kaunistelematta nykymaailmasta, jossa instagram-maailman kauniin julkisivun takaa löytyy toinen todellisuus. Linniä ja Juliaa yhdistää molempien kokema julma naisviha, jota käyttää polttoaineenaan netissä pyörivä incel-yhteisö (involuntarily celibate). Nämä miehet, jotka ovat ”tahtomattaan selibaatissa”, syyttävät tilanteesta feminismiä ja naisia yleensäkin. He hautovat kostoa ja suunnittelevat raiskauksia ja murhia näyttääkseen naisille, kuka määrää ja kenellä on valta.

Oskuld on itsenäinen jatko-osa Sehlstedtin ensimmäiselle kirjalle Sweet Lolita (suomeksi: Älä silmä pieni), joka on myös ajatuksia herättävä ja lukemisen arvoinen tarina.

Tämä kirja ilmestyy suomeksi tammikuussa 2020 nimellä Koskematon (suom. Petri Stenman).

[Stockholm: Piratförlaget, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *