Kim Faber & Janni Pedersen: Satans sommar

Sandstedin pieni paikallispoliisiasema on lakkautettu, ja poliisit Martin ”Juncker” Junckersen ja Nabiha Khalid on siirretty aluepoliisin henkirikosyksikköön Næstvediin. Isänsä kuoleman jälkeen Juncker asuu edelleen tämän talossa Sandstedissa asumuserossa toimittajavaimostaan Charlottesta, joka asuu pariskunnan talossa Kööpenhaminassa.

Standstedistä löytyy ampumalla tapettu mies, jonka Juncker tunnistaa isänsä vanhaksi yhtiökumppaniksi Ragner Stephanseniksi. Miehillä oli aikoinaan yhteinen lakifirma paikkakunnalla. Nabiha ja Juncker ryhtyvät tutkimaan Stephansenin perhettä, elämää ja kuolemaa.

Tutkiva journalisti Charlotte saa vihjeen, että edellisessä kirjassa tapahtuneesta terrori-iskusta oli ennakkotieto ja se olisi ollut estettävissä. Charlotte kiinnostuu asiasta ja tapaa anonyymin tiedonantajan, jolta hän saa muistitikullisen terrorismitorjunnasta vastaavien viranomaisten sähköpostikeskusteluja. Seuraavaan sovittuun tapaamiseen tiedonantaja ei enää saavu.

Junckerin vanha kollega Signe Kristiansen työskentelee yhdessä Charlotten kanssa terrori-iskuun liittyvien väitteiden parissa. Hän panostaa aiheeseen vähän liikaakin ja joutuu käyttämään arvelluttavia ja suorastaan lainvastaisia keinoja. Lopulta tilanne johtaa siihen, että Signe siirretään sivuun, mutta tämäkään ei estä häntä jatkamasta totuuden selvittämisen tiellä.

Ragner Stephansenin tapaus osoittautuu mutkikkaaksi ja Junckerille henkilökohtaiseksi. Miehen elämää penkoessaan hän joutuu kohtaamaan myös oman perheensä menneisyyden haamuja.

Tanskankielisen alkuteoksen Satans sommer on ruotsiksi kääntänyt Svante Skoglund. Ilmestyy suomeksi helmikuussa 2024: Murhan maa (suom. Jaana Palanterä).

[Stockholm: Modernista, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *