Kristina Appelqvist: Den fjärde pakten

Kirjallisuudentutkija ja yliopiston vararehtori Helena Waller ystävineen on jälleen kerran tapahtumien keskipisteessä, kun Skövden yliopiston alueella paljastuu epäilyttävä kuolemantapaus. Opiskelija Morgan Svensson putoaa keskellä yötä kellotornista alas. Poliisi alkaa tutkia juttua, ja myös journalisti Frida Åberg kiinnostuu tapauksesta.

Rehtori Emma Lundgren on juuri palannut äitiyslomalta takaisin töihin, ja sijaisena toiminut Benny Sjöö on joutunut luovuttamaan paikkansa yliopiston johdossa. Dekaanit ovat oudon vihamielisiä Emman paluun johdosta ja suunnittelevat tämän syrjäyttämistä rehtorin paikalta. Ainoastaan Kerstin Hultén on sanoutunut irti tästä salaliitosta.

Samaan aikaan yliopistolle on tulossa huomattava rahalahjoitus, joka on tarkoitus ohjata antiikin historian tutkimukseen. Lahjoittaja on muuan Renate Flodin, jonka huomattavasta varallisuudesta on kiittäminen rikasta puolisoaan, englantilaista lordia. Renate on tehnyt Benny Sjöön kanssa tarkat suunnitelmat lahjoitusvarojen käytöstä, mutta Emma joutuu hieman toppuuttelemaan kaksikon intoa.

Yliopistossa käynnissä olevasta remontista löytyy tutkimuksissa joitain epäselvyyksiä, ja Emma Lundgrenia syytetään lahjusten vastaanottamisesta. Hänelle ei anneta mahdollisuutta puolustautua, vaan yliopisto erottaa hänet luottamuspulan takia. Benny Sjöö nimitetään saman tien hänen tilalleen. Aina valpas Frida Åberg haistaa kiinnostavan jutunaiheen ja alkaa tonkia yliopiston asioita.

Emman poistuttua kuvioista onnistuvat Benny ja Renate junailemaan yliopiston johdolle Nizzaan suuntautuvat kongressimatkan, jonka kustannuksista ei säästellä. Perillä Renate esittelee arkeologi Roderick Hamiltonin, jolle uuden tutkimusprojektin johtaminen on jo käytännössä luvattu.

Luksusmatka päättyy yllättäen, kun eräs osallistujista joutuu murhayrityksen kohteeksi. Yliopistoväki palaa kotimaahan, ja sotkun selvittely jatkuu.

Kristina Appelqvist jatkaa tutulla tyylillään hyväntuulisten dekkarien sarjaa, jossa hyvä lopulta voittaa ja paha saa palkkansa. Tarinat ovat keveydessään viihdyttäviä, mutta pysyvät kuitenkin todentuntuisina ja humoristisina.

[Stockholm: Piratförlaget, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *